"Jag vill stå sist i ledet innan eleverna förväntas ta alldeles för vuxna beslut och vägleda dem genom de år då hormonerna är som bäst".

Hampus Heljasvaara, Ämneslärarprogrammet årskurs 7-9– Jag kände mig ofta missförstådd av de vuxna i skolan så jag vill se och försöka förstå varje elev och hjälpa dem att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och viljor, säger Hampus

Hur kom det sig att du sökte Ämneslärare 7–9 och till Linköpings universitet?

– Jag visste att det var högstadiet jag ville jobba i, stå sist i ledet innan eleverna förväntas ta alldeles för vuxna beslut och vägleda dem genom de år då hormonerna är som bäst. Linköping blev också självklart eftersom jag är härifrån och lärarprogrammet hade så gott rykte.

Hur är det att plugga på Ämneslärare 7–9 och LiU?

– Gemenskapen är det som främst får mig att trivas här. Det finns mängder med aktiviteter, fester och så vidare att delta eller engagera sig i för de som vill. Men det är väldigt socialt klimat under studierna också, vilket gör att vi som inte deltar i allt utanför studierna också är en del av gemenskapen.

Vad är det bästa med Ämneslärarutbildningen?

– Att man blir lärare när studierna är över. Här på utbildningen så måste det vara de engagerade och kunniga lärare som inspirerar mig till att fortsätta utvecklas.

Vad vill du säga till de som funderar på att söka?

– Sök! (om du vill bli lärare).