Quintek

Tekniska högskolan vid Linköpings universitet anordnar varje läsår Quintek-dagarna för tjejer i årskurs 3 på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program. Aktiviteterna pågår under två dagar och fungerar som en introduktion till studier i teknik och naturvetenskap.

quintek

När: 7-8 november 2018
Var: Linköping, Norrköping
För: Tjejer i åk 3 på gymnasiet
Ämne: Naturvetenskap, teknik

Quintek är en aktivitet där 60 stycken tjejer som studerar naturvetenskap och/eller teknik i åk 3 ges möjligheten att leva studentliv i två dagar. De får lära sig mer om naturvetenskap och teknik, hur det är att studera på en teknisk högskola och vad man blir efter utbildningen. Gymnasisterna får också möta förebilder och möjliga vänner bland teknikintresserade tjejer och kvinnliga ingenjörer.

Innehåll

Under Quintekdagarna får du prova på experiment och laborationer, träffa teknologer som läser här, besöka företag inom teknikbranschen, träffa färdiga ingenjörer/naturvetare, information om och presentation av utbildningar. Aktiviteten är ett utmärkt tillfälle att ta reda på hur det är att läsa teknik eller naturvetenskap på universitets-/högskolenivå. Hur går en föreläsning till? Hur kan man studera utomlands? Vad är skillnaden mellan utbildningarna? Mellan ämnena? Vilka arbetsuppgifter har en civilingenjör?

För att riktigt få känna på studentlivet får deltagande tjejer dessutom bo hos kvinnliga teknologer under Quintek.

Antal platser

Antalet deltagare är begränsat till cirka 60 per omgång och det är först till kvarn som gäller.

Anmälan för hösten 2018 är nu stängd.

Innan jag kom hit hade jag inställningen ”fem år till i skolan, aldrig i livet!”, men nu ser jag fram emot det... Tack!

Kommentar från tidigare deltagare

Tjejföreningar vid Linköpings universitet