Quintek

Tekniska högskolan vid Linköpings universitet anordnar varje läsår Quintek-dagarna för tjejer/ickebinära i årskurs 3 på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program. Aktiviteterna pågår under två dagar och fungerar som en introduktion till studier i teknik och naturvetenskap.

Quintek

När: 6-7 november 2019
Var: Linköping, Norrköping
För: Tjejer i åk 3 på gymnasiet
Ämne: Naturvetenskap, teknik

 

Quintek är en aktivitet där vi bjuder in dig som är tjej eller ickebinär och läser naturvetenskap och/eller teknik i åk 3 på gymnasiet. Du får möjlighet att leva studentliv i två dagar och lära dig mera om naturvetenskap och teknik och hur det är att studera på en teknisk högskola. Du får också möta förebilder och möjliga vänner bland teknikintresserade tjejer och kvinnliga blivande ingenjörer.

Innehåll

Under Quintekdagarna får du prova på experiment och laborationer, träffa teknologer som läser här, se våra campus i Linköping och Norrköping, gå på minimässa och få  information om våra utbildningar. Det är ett utmärkt tillfälle att ta reda på hur det är att läsa teknik eller naturvetenskap på universitets-/högskolenivå. Hur går en föreläsning till? Hur kan man studera utomlands? Vad är skillnaden mellan utbildningarna? Mellan ämnena? Vilka arbetsuppgifter har en civilingenjör?

För att riktigt få känna på studentlivet får du hälsa på hemma hos studenterna och se hur de bor. Du får dessutom gå på en sittning i sann universitetsanda med gyckel och spex!

Du övernattar i Campushallen på Campus Valla i Linköping så du behöver inte oroa dig för att du kommer att känna dig ensam. Du delar sovsal med ca 30 andra deltagare.

Video från Quintek 2019
Visa/dölj innehåll

Spela filmen för att se alla roliga aktiviteter som deltagarna i Quintek årgång 2019 fick prova på. Välkommen att söka själv nästa år!

Kommentar från tidigare deltagare
Visa/dölj innehåll

Innan jag kom hit hade jag inställningen ”fem år till i skolan, aldrig i livet!”, men nu ser jag fram emot det... Tack!

Sociala medier
Visa/dölj innehåll

Tjejföreningar vid Tekniska högskolan vid LiU
Visa/dölj innehåll

Skolsamverkan vid Linköpings universitet
Visa/dölj innehåll