Quintek

Quintek är ett event på Linköpings universitets tekniska högskola. Här ger vi dig som är tjej eller ickebinär, och går i årskurs tre på gymnasiet, möjlighet att prova på livet som student, både studierna och fritiden.

Quintek

Quintek 2021Visa/dölj innehåll

Quintek är en aktivitet där vi bjuder in dig som är tjej eller ickebinär och läser naturvetenskap och/eller teknik i åk 3 på gymnasiet. Du får möjlighet att leva studentliv i två dagar och lära dig mera om naturvetenskap och teknik och hur det är att studera på en teknisk högskola. Du får också möta förebilder och möjliga vänner bland teknikintresserade tjejer och kvinnliga blivande ingenjörer.

Quintek 2021

Vårens Quintek hölls digitalt den 9 mars mellan kl 13 och 17.

Deltagarna fick möjlighet att prata med studenter, följa med och se hur några studenter bor, lära dig massor om studentliv, både studier och fritiden, vara med på en föreläsning, lösa kluriga uppgifter och en hel del annat.
Stort tack för mycket bra event som verkligen är så hjälpsamt. Väldigt trevliga och hjälpsamma studenter.
Deltagare 2021

ProgramVisa/dölj innehåll

13:00 Välkommen

13:10-13:55 Workshop. Upptäck det roliga med programmering.

Digitaliseringen gör att algoritmer blir viktiga inom nästan alla områden (till exempel hälsa och hållbarhet). I denna workshop (en praktisk lektion) får du prova på programmering och se att det faktiskt också är rätt kul. Inga förkunskaper krävs.

14:00-14:30 Att välja utbildning efter gymnasiet

Kort introduktion till utbildningsalternativ vid Linköpings Universitet

14:40-15:10 Föreläsning i matte. Introduktion till optimeringslära

Något som ingår i alla civilingenjörsutbildningar de första åren är kurser inom matematik. Här får du lyssna på ett typiskt upplägg för kurser inom matematik vid Linköpings universitet, följt av en introduktion till ämnesområdet optimeringslära för att ge en bild av hur en föreläsning kan se ut.

15:15-15:40 Att bo i studentboende

Hur hittar man studentboende? Hur bor man? Vad betyder korre? Delar jag kök med andra? Du får svar på alla dina frågor under detta pass.

15:40-16:45 Rolig aktivitet med damföreningar

Damföreningar (föreningar som arrangerar olika event, tex sittningar och företagsevent - av och för tjejer och ickebinära som går viss utbildning) från fem olika utbildningar leder en rolig aktivitet och ger möjlighet till frågor om allt som har med universitetsstudier att göra.

16:45 Utvärdering och avslut

Quintek har programeringslabb med damsektionen Donna.
Danne Kalmlin

Detta är Quintek - se videoVisa/dölj innehåll

Spela filmen för att se alla roliga aktiviteter som deltagarna i ett tidigare omgång av Quintek fick prova på. Välkommen att söka själv nästa år!

Kommentar från tidigare deltagareVisa/dölj innehåll

Sociala medierVisa/dölj innehåll

Tjejföreningar vid Tekniska högskolan vid LiUVisa/dölj innehåll