Quintek

Quintek är ett event på Linköpings universitets tekniska högskola. Här ger vi dig som identifierar dig som tjej, och går i årskurs tre på gymnasiet, möjlighet att prova på livet som ingenjörsstudent, både studierna och fritiden.

Quintek

Quintek hösten 2021Visa/dölj innehåll

Quintek är en aktivitet där vi bjuder in dig som identifierar dig som tjej och läser naturvetenskap och/eller teknik i åk 3 på gymnasiet. Du får möjlighet att leva studentliv i två dagar och lära dig mera om naturvetenskap och teknik och hur det är att studera på en teknisk högskola. Du får också möta förebilder och möjliga vänner bland teknikintresserade tjejer och kvinnliga blivande ingenjörer.

Quintek hösten 2021

Du kan ta del av höstens Quintek digitalt onsdagen den 10 november mellan kl 13:00 och 17:00.

Deltagarna får möjlighet att prata med studenter, lära sig massor om studentliv, både studier och fritiden, vara med på en föreläsning, lösa kluriga uppgifter och en hel del annat.

Vi planerar för att följa upp denna digitala träff med en träff på plats på Campus den 6 april 2022. Du som är med på höstens Quintek har förtur till eventet på Campus på våren.

Stort tack för mycket bra event som verkligen är så hjälpsamt. Väldigt trevliga och hjälpsamma studenter. 
Deltagare 2021

Program och anmälanVisa/dölj innehåll

Program

13:00 Välkommen

13:15-13:45 Studenter presenterar sina program

Presentation av några de större civilingenjörsutbildningarna samt det internationella programmet som endast ges på LiU och logistikutbildningarna på Campus Norrköping.

13:45-14:30 Workshop. Upptäck det roliga med programmering.

Digitaliseringen gör att algoritmer blir viktiga inom nästan alla områden (till exempel hälsa och hållbarhet). I denna workshop (en praktisk lektion) får du prova på programmering och se att det faktiskt också är rätt kul. Inga förkunskaper krävs.

14:30-15:00 Temperaturmätning. Vad händer på campus? Hur bor man? Frågestund.

Vi har tagit tempen på några studenter på Campus Valla. Dessutom får du följa med till ett kollektivboende i Norrköping.

15:30-16:00 Föreläsning i matte. Introduktion till logik

Något som ingår i alla civilingenjörsutbildningar de första åren är kurser inom matematik. Här får du lyssna på ett typiskt upplägg för kurser inom matematik vid Linköpings universitet, följt av en introduktion till ämnesområdet logik för att ge en bild av hur en föreläsning kan se ut.

16:00-16:30 Att välja utbildning efter gymnasiet - en kort introduktion till utbildningsalternativ på LiU

16:30-17:00 Studentliv, utvärdering och avslut 

Ställ frågor till studenter och studievägledaren.
Quintek har programeringslabb med damsektionen Donna.
Danne Kalmlin

Sociala medierVisa/dölj innehåll

Detta är Quintek - se videoVisa/dölj innehåll

Spela filmen för att se alla roliga aktiviteter som deltagarna i ett tidigare omgång av Quintek fick prova på. Välkommen att söka själv nästa år!

Kommentar från tidigare deltagareVisa/dölj innehåll

Tjejföreningar vid Tekniska högskolan vid LiUVisa/dölj innehåll

ProjektgruppVisa/dölj innehåll

Skolsamverkan vid Linköpings universitetVisa/dölj innehåll