Quintek

Quintek är ett event på Linköpings universitets tekniska högskola. Här ger vi dig som är tjej eller ickebinär, och går i årskurs tre på gymnasiet, möjlighet att prova på livet som student, både studierna och fritiden.

Quintek

Quintek är en aktivitet där vi bjuder in dig som är tjej eller ickebinär och läser naturvetenskap och/eller teknik i åk 3 på gymnasiet. Du får möjlighet att leva studentliv i två dagar och lära dig mera om naturvetenskap och teknik och hur det är att studera på en teknisk högskola. Du får också möta förebilder och möjliga vänner bland teknikintresserade tjejer och kvinnliga blivande ingenjörer.

Quintek 2021

Nästa Quintek kommer hållas digitalt tisdagen, den 9 mars 2021, klockan 13-17. Vi laddar för att detta Quintek blir en upplevelse utöver det vanliga för ännu fler gymnasieelever från hela Sverige.

Vi släpper programmet i slutet av januari, men redan nu kan vi berätta att du som deltar kommer få prata med studenter, följa med och se hur några studenter bor, lära dig massor om studentliv, både studier och fritiden, vara med på en föreläsning, lösa kluriga uppgifter och en hel del annat. Innan vi öppnar för anmälan, kommer vi skicka information om det till studievägledare på din skola. Håll utkik, så ses vi i mars!

Detta är Quintek - se videoVisa/dölj innehåll

Spela filmen för att se alla roliga aktiviteter som deltagarna i ett tidigare omgång av Quintek fick prova på. Välkommen att söka själv nästa år!

Kommentar från tidigare deltagareVisa/dölj innehåll

Innan jag kom hit hade jag inställningen ”fem år till i skolan, aldrig i livet!”, men nu ser jag fram emot det... Tack!

Sociala medierVisa/dölj innehåll

Tjejföreningar vid Tekniska högskolan vid LiUVisa/dölj innehåll