På den här sidan har vi samlat information till dig som är reservplacerad.

Ska jag vara med vid något upprop?

Som reserv behöver du inte vara med vid uppropet. Du ges heller ingen förtur om du är med där. I stället kommer vi att ta kontakt med dig om det blir aktuellt med en plats för just dig. Reservantagningen sker helt efter den reservplacering som du blivit tilldelad. Det finns flera urvalsgrupper och vi måste ta in reserver i enlighet med den fördelning av platser mellan urvalsgrupperna som finns.

Hur får jag veta om jag får en plats?

Vi söker kontakt med dig via e-post och telefon. Då behöver vi få besked omgående om du vill ha din plats. Kontrollera på antagning.se att det är rätt uppgifter som finns där. Får vi inte svar inom 5 dagar efter det att vi skickat e-post räknar vi med att du inte är intresserad men vi ber dig svara på mailet omgående Ja eller Nej.

Kan jag få veta vilket reservnummer jag har efter uppropet?

Det går inte att säga eftersom det beror på hur många av de antagna som tackat ja till sina platser och som påbörjar utbildningen. Det varierar mellan olika år vilket innebär att det är olika antal reserver som tas in varje år.

Hur stora chanser har jag att komma in?

Vi har ingen möjlighet att ge ett svar på hur du ligger till eller hur stora dina chanser är att komma in. 

Hur länge pågår reservantagningen?

Undervisningen börjar dagen efter uppropet och därför är det viktigt att kunna vara med så snabbt som möjligt som nyantagen. Reservantagningen pågår i regel enbart under den första veckan, i undantagsfall kan reserver kallas även under vecka två.