24 februari 2022

Linköpings universitet vill visa sin solidaritet med det ukrainska folket och landets demokrati med anledning av Rysslands pågående invasion av Ukraina.

Ukrainas flagga
Vasenka Photography CC BY 2.0
Universitetsledningen har under dagen aktiverat en särskild arbetsgrupp för att noga följa läget och kartlägger just nu universitetets kontakter med Ukraina, Ryssland och andra länder i regionen.

– Vi prövas alla i tider av kris och nu krävs det att vi samfällt står upp för våra grundläggande värderingar, demokratins värde och universitetens frihet, säger rektor Jan-Ingvar Jönsson. Vi vill också visa vårt stöd för regeringens kraftfulla fördömande av Rysslands invasion av Ukraina.