04 februari 2015

Chargestorm med sina smarta laddsystem för elfordon korades till regionens mest innovativa företag när tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden utser årets 33 mest innovativa svenska bolag.

Chargestorms eltankFoto: Göran Billeson– Nu kommer elbilarna på allvar. Vi har installerat 2000 laddare i Sverige, Norge, Finland och Polen, säger Patrik Lindergren, vd och en av företagets grundare, glad över vinsten.

Tre östgötaföretag, som samtliga har LiU-kopplingar och har passerat såväl universitetets innovationskontor som Venture Arena, tävlade i går kväll om att ta sig in på den så kallade 33-listan. Tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden listar för tionde året de 33 mest innovativa svenska företagen. Företagen ska bygga på en innovation som har stor potential att förändra spelreglerna på marknaden, även internationellt, och de ska ha grundats tidigast 2008.

I delfinalen handlade det om att under en minut övertyga en jury som i år bestod av Göran Felldin, tidigare samverkansdirektör på LiU, Mats Lindoff vd för Zenterio och Marie Alpman, Ny Teknik. En jury som alltså föll för Chargestorm och deras smarta laddare.
De två övriga tävlande Aqwary, som utvecklat ett kommunikationssystem för dykare, och Edeva, som utvecklar farthinder som bara aktiveras för bilar som kör för fort, har fortfarande en chans att komma med på årets 33-lista. Den slutliga listan presenteras den 14 april 2015.

Bland tidigare års vinnare finns andra LiU-avknoppningar som Amra, Schemagi, SenionLab och Twingly.

Publicerad 2015-02-04