EndNote

EndNote är ett referenshanteringsprogram med vilket du enkelt kan spara och hantera dina referenser och sedan infoga dem i dokument du skriver i ett ordbehandlingsprogram.

I EndNote kan du:

• importera referenser direkt från bibliografiska databaser
  • skapa en sökbar databas med dina referenser
  • infoga referenser i till exempel ett Word-dokument
  • göra en referenslista till din uppsats

Använda EndNote

• EndNote Desktop: LiU har ett siteavtal för EndNote. Detta innebär att alla anställda och studenter kan få tillgång till programvaran.
  • EndNote Online är en webbversion av kontot som ingår i avtalet. EndNote Online kan kopplas till ditt bibliotek i EndNote Desktop för att också kunna lagra dina referenser på nätet som en säkerhetskopia. Du kan också använda dina referenser i EndNote på flera datorer och surfplattor etcetera.
  • Linköpings universitetsbibliotek erbjuder introduktioner i EndNote Desktop för anställda och studenter vid Linköpings universitet.

EndNote Desktop

Om du är anställd vid LiU och vill installera EndNote Desktop, kontakta programvaruansvarig på din institution eller enhet för att göra en beställning.

Om du är student vid LiU: ladda ner EndNote Desktop via
MinIT

EndNote Online

Skapa konto/logga in i EndNote Online

Vanliga frågor

Vi har sammanställt en sida med de vanligaste frågorna och svaren om EndNote. Se avdelningen Citera & referera på:

Guider till EndNote Visa/dölj innehåll

Guide till EndNote 20 (Linköpings universitet)
Alfasoft (Support via svensk återförsäljare av EndNote Desktop)
EndNote 20 Introduktionskurs (Lunds universitet)
EndNote LibGuide (guider och instruktionsfilmer från Clarivate)
EndNote Frequently Asked Questions
EndNote Community

Introduktioner och support Visa/dölj innehåll

LiU-anställda och LiU-studenter har möjlighet att boka en introduktion i EndNote.

Boka introduktion

Som student eller anställd vid Linköpings universitet kan du boka en introduktion till EndNote. Se sedan till att ha programmet installerat före träffen.

Boka handledning

Kontakt

Om du student eller anställd vid Linköpings universitet och har frågor kring EndNote av enklare karaktär eller vill boka en gruppintroduktion är du välkommen att kontakta oss via mejl:
biblioteket@liu.se

Teknisk support

För teknisk support eller avancerade frågor angående EndNote ber vi dig att kontakta antingen Alfasoft, den svenska återförsäljaren av EndNote Desktop, eller Clarivates egen EndNote-support.

Relaterat innehåll Visa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll