Ansökningstiden för höstterminen 2018 har gått ut och antalet studenter som väljer att söka till Medicinska fakultetens utbildningar ökar jämfört med tidigare år.

siffror över sökanden till medicinska fakulteter för de senaste tre årenKlicka på bilden för att förstora den och se antalet förstahandssökanden till medicinska fakulteter i Sverige under de senaste tre årens höstterminer.Medicinska fakulteten bryter trenden jämfört med andra lärosäten genom att öka antalet förstahandssökanden till höstterminen 2018. 1 526 personer har valt att söka sig till Medfaks vård- och medicinutbildningar – en ökning med cirka 2,5 procent föregående år. En bra siffra med tanke på att både riket och LiU minskar i stort. Medicinska fakulteten tar också åt sig ytterligare marknadsandelar från de andra lärosätena. 

Läkarprogrammet är populärt och slår rekord med 580 förstahandssökanden Sjuksköterskeprogrammet sjunker något jämfört med tidigare höstterminer men hämtar samtidigt igen det tapp man såg inför vårterminen och planar ut sökkurvan. Det nya internationella programmet, Experimental and Industrial Biomedicine gör stor succé med totalt 112 sökanden.

Samtidigt finns det utmaningar hos bland annat Arbetsterapeut- och Logopedprogrammet som fortsätter att sjunka.