Ella har alltid varit intresserad av mänskligt fungerande. Hon läste psykologprogrammet och jobbar nu som chefspsykolog inom tech-branschen på ett företag som heter Alex Therapeutics.

Närbild av glad ung kvinna med brunt hår och blommig blusVar jobbar du? Vad har du för yrke och inom vilken bransch?

Jag jobbar som chefspsykolog inom tech start-up branschen på ett företag som heter Alex Therapeutics. Vi arbetar med att ta fram KBT och AI-baserade appar för behandling av en mängd områden, bland annat depression, ångest, ätstörningar och nikotinberoende. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag får vara kreativ och vara med och skapa produkter från start till slut. Det är kul att jag får kombinera mina kunskaper som psykolog i ett team med produktdesigners och utvecklare för att ta fram användarvänliga produkter som faktiskt förbättrar människors liv. 

Vilka är utmaningarna med ditt jobb?

Det finns många utmaningar. En kan vara att använda sin kunskap om hur psykologisk behandling fungerar och försöka leverera det innehållet via en app istället för genom det traditionella "face to face"-formatet. Det är dock mest en spännande och kul utmaning!

Varför valde du just den här utbildningen och Linköpings universitet?

Jag har vetat sen jag var typ 12 att jag vill bli psykolog. Jag har alltid varit intresserad av mänskligt fungerande och velat arbeta med något som känns meningsfullt. Att jag hamnade i just Linköping var faktiskt mest en slump, men en väldigt lycklig slump för jag hade en otroligt rolig och lärorik studenttid! 

Vad var det bästa med utbildningen?

Det bästa var gemenskapen med andra studenter, känslan av "frihet under ansvar" och alla praktiska moment som arbetsplatsförlagd praktik och att ha egna klienter under handledning på universitetets psykologmottagning. För mig blev det kul på riktigt när man fick börja tillämpa det man lärt sig! 

Har du något tips till andra som vill läsa den här utbildningen?

Linköping är en studentstad med mycket festliga traditioner. Passa på att ha riktigt kul! 

Mer om utbildningen