Gratis buss mellan städerna

Med Campusbussen - Östgötatrafikens busslinje 73 - åker du som student gratis med giltigt LiU-kort. Bussen kör mellan campusområdena i Norrköping och Campus US och Valla i Linköping. Så oavsett om du bor i Linköping eller Norrköping är det alltid enkelt att ta sig mellan städerna. Campusbussen är därför bästa sättet för studenter att upptäcka sin grannstad. Och det bästa av allt, det kostar dig inte en krona!

Mer information och tidtabeller

Bloggande student om Campusbussen

Emelie, bloggande student

Emelie är en av många studenter som bloggar. Nedan kan du läsa hennes inlägg om Campusbussen, en buss som kör studenter kostnadsfritt mellan Norrköping och Linköping.
"Som en del av LinTeks kårledning betyder det att man många gånger jobbar både i Linköping och i Norrköping. Till exempel pluggar halva min redaktion i Norrköping. Det kan vara svårt och kostsamt att planera träffar, när ena halvan av gänget måste pendla mellan Norrpan och Linkan. Dessutom är det många som bor i ena staden, men kanske vill ta kurser i den andra. Det är ju samma universitet, varför ska man då behöva betala för att ta sig till sina kurser?

Det tyckte inte LiU och kårerna så tillsammans med Östgötatrafiken ordnade de så man kan åka Campusbussen gratis mellan Linköping och Norrköping, fiffigt va?

Campusbussen sätter igång sina turer tidigt på morgnarna och slutar gå kring halv sju och den går på vardagar mellan Söder Tull i Norrköping och Campus US i Linköping, däremellan stannar den vid både Mjärdevi och Campus Valla.

Campusbussen har gjort många studenter glada genom att inte behöva betala pendelkort, och den har verkligen gjort min redaktion glada då vi kan ses betydligt oftare när ekonomin inte är ett hinder!

Så hipp hurra för Campusbussen, som varje dag gör livet lite lättare för LiU-studenter :)"

Läs hela Emelies blogg

Mer om campusbussen