Checklista för dig som är ny student

Grattis till din plats på LiU! Här hittar du den information du behöver för att vara redo till kurs- och programstart.

Grafisk illustration för utbildningssidorna. Tillhör studentrekrytering på KOM. Kontakta någon i studentrekryteringsteamet om du vill använda bilden.

Antagen till en utbildning vid LiU? Då finns det en del som är bra att tänka på och viktigt att göra innan eller i samband med terminsstarten.

Kolla ditt antagningsbesked

Har du blivit antagen till en kurs eller ett program i urval 1 behöver du först svara på ditt antagningsbesked. Du tackar ja till din plats på antagning.se. Om du har blivit antagen i urval 2 eller senare, till en sommarkurs eller gjort en sen anmälan behöver du inte svara på antagningsbeskedet.

ChecklistanVisa/dölj innehåll

Förberedelser steg för steg

1. Aktivera ditt LiU-ID

2. Hitta ditt kursrum och kom igång med dina digitala tjänster

3. Gå på uppropet (om du är campusstudent)

4. Registrera dig

5. Hämta ut ditt LiU-kort

6. Kontrollera dina uppgifter

Vanliga frågor och svar

Kört fast? Här hittar du svar på vanliga frågor om registrering, antagning, LiU-ID, Lisam och LiU-kortet.

Vanliga frågor och svar om registrering och studentkonton

Avbrutna studierVisa/dölj innehåll

Avregistrering

Om du inom tre veckor efter kursstart avbryter studierna ska du meddela kursgivande institution detta. Du blir då avregistrerad och får möjlighet att söka kursen igen vid ett senare tillfälle.

Omregistrering

Om du antagits och registrerats på en kurs som du inte slutfört under kurstiden ska du kontakta kursgivande institution för en eventuell omregistrering. Du kan inte söka och bli antagen till kursen på nytt. Kontakta din institution i god tid om du vill efterfråga möjligheten att slutföra en kurs som du påbörjat men inte slutfört under kurstiden.

Fler tips för en bra startVisa/dölj innehåll