Viktiga budskap på nätverksträff om elevhälsa

Fråga barnen om de har utsatts för våld. Och ge dem extra tid. Det var några av de budskap som forskaren Rikard Tordön lyfte på Barnafrids första digitala nätverksträff för elevhälsa den 2 september.

Man and woman discussing in a TV studio. Rikard Tordön, researcher and psychologist, Maria Schillaci, psychologist and program director at Barnafrid. Ulrik Svedin

Elevhälsopersonal från hela landet deltog i nätverksträffen med temat våld mot barn, som gjordes i samarbete med elevhälsan i Motala kommun. Malin Öhman, elevhälsochef föreläste och diskuterade olika aspekter tillsammans med Poa Samuelberg, psykolog och utredare på Barnafrid. Och moderator var Maria Schillaci, leg. psykolog och tidigare programchef på Barnafrid.
I ett webbsänt samtal med Rikard Tordön som har skrivit en avhandling om barn i samhällsvård beskrev han hur dessa barn behöver extra tid för att lyckas i skolan. Tordöns studier pekar bland annat på att barn i samhällsvård löper större risk att utsättas för våld och övergrepp. Det visar sig också att skolpersonal är betydelsefulla vuxna personer för de här barnen. 
- Vi behöver kartlägga de här barnen mer. Fråga barnen om de har utsatts för våld och ge dem extra tid, konstaterar Rikard Tordön.
 

Contact

Related content

Latest news from LiU