Presentation

När man arbetar i ett laboratorium måste riktlinjerna från Arbetsmiljöverket och relevanta regelverk från andra myndigheter följas, och det är jag som är ansvarig för att detta görs i våra laboratorier.

Ann-Charlotte Svensson Holm, PhDAtt implementera ett statiskt regelverk är inte särskilt effektivt i en forskningsmiljö. Detta till skillnad från andra laboratorier (exempelvis vissa industrier) där processerna är oförändrade under längre tidsperioder.-. I ett forskningslaboratorium är det annorlunda; vi måste vara tillräckligt flexibla för att låta våra forskare utföra olika sorters experiment, och göra detta på ett säkert och lagligt sätt.

Därför behöver jag, tillsammans med övriga forskningsingenjörer, anpassa och tolka de regler och riktlinjer som gäller för vår typ av forskningsarbete i Sverige. Det resulterar i både breda, grundläggande riktlinjer och specifika metoder som våra forskare, tekniker och studenter följer när de utför experiment och analyser i laboratoriet.

Forskning

Jag har en bakgrund i farmakologi och cellbiologi, specifikt i airway remodelling, ,  glatt muskulatur och blodplättar, ett ämne i vilket jag avlade doktorsexamen 2010. För närvarande arbetar jag med professor Per Jensen i studier av epigenetiska förändringar mellan moderna tamkycklingar och deras vilda förfäder.

Publikationer Visa/dölj innehåll

2021

2020

2019

2016

Sökträffarna kan tyvärr inte visas just nu, vänligen återkom senare