11 mars 2021

Robert Mare, en affilierad grundare av Institutet för analytisk sociologi och professor i sociologi vid University of California, Los Angeles, dog av leukemi i sitt hem i Marina Del Rey, Kalifornien den 1 februari. Han blev 69 år.

En man

Rob var en enastående forskare, en dedikerad, inkännande mentor och en vän till många vid institutet. Rob gjorde betydelsefulla upptäckter för forskningen om social stratifiering, pars homogami och segregation. Hans bidrag sträcker sig långt bortom hans många publikationer genom de många unga forskare som han utbildade och som fortsätter att flytta gränserna för sociologisk och demografisk forskning. Vi kommer att sakna honom mycket och vi önskar att han kunde ha fått mer tid till att inspirera oss och dela med sig av sina insikter och sin visdom. Donationer till hans ära kan göras till Los Angeles Regional Food Bank. Mer information om hans karriär och forskargärning finns hos UCLA.