Sök på liu.se
Sök
Visar
1 - 3
av 3
träffar
Laddar resultat
Nyhet |
05 juli 2017
Färgämne i grönsaker kan dämpa inflammation
I många färgstarka grönsaker och frukter finns näringsämnet lutein. LiU-forskare visar nu att lutein har anti-inflammatoriska egenskaper hos patienter med kranskärlssjukdom.
Nyhet |
21 december 2018
Mixad spenat för maxad mängd antioxidant
Mixa din spenat i en smoothie eller juice – det är bästa sättet om du vill få i dig antioxidanten lutein. Lutein finns särskilt i mörkgröna grönsaker och forskarna bakom studien har jämfört olika sätt att tillaga färsk spenat för att maximera...
Medarbetare
Visa alla
Nyhet |
02 maj 2023
Rätt dryck i smoothie för mest antioxidant ur spenat
Det är stor skillnad mellan olika drycker när det gäller att frigöra antioxidanten lutein från spenat i smoothies, visar forskare vid LiU. Av 14 vanliga mjölk- och växtbaserade drycker hjälpte bara fyra till att frigöra lutein ur spenaten.