Förberedande matematik, 6 hp

ST 2024, Tredjedelsfart, Ortsoberoende

Välkommen till kursen Förberedande matematik!

Tänker du påbörja en utbildning vid högskolan eller universitetet som kräver kunskaper i matematik och behöver fräscha upp mattekunskaperna från gymnasiet? Då är den här nätbaserade kursen Förberedande matematik ett bra alternativ!

Matematiken är den viktiga basen

Matematik på universitetsnivå skiljer sig rejält från matematik på gymnasiet. Tempot är högre, kurserna mer avancerade och det du lär dig kommer du ganska snart att använda i andra kurser.

Även om du tidigare klarat matematiken mycket bra rekommenderar vi dig att komma igång med den här kursen. De studenter som tidigare läst kursen klarar universitetsstudierna bättre och får dessutom mer tid över för annat.

Repetera hur ofta du vill

Du bestämmer själv när och i vilken takt du vill läsa och anpassar lätt studierna efter dina privata sommarplaner. Allt material och kursuppgifter finns online i lärplattformen Möbius. I kursens introduktionsvideo ser du hur upplägg och lärplattform ser ut. Kursen har en delexamination efter varje kapitel. De kan göras när som helst under läsperioden, dock senast 240811.

Information om behörighet och ansökan

Alla behöriga sökande (Matematik 3b/3c) kommer bli antagna. Du som sökt kan påbörja kursen även om du inte fått ditt antagningsbesked. Behöver du stöd kommer våra kursmentorer att finnas tillgängliga under perioden 240402–240811.

Du gör din ansökan här ovan eller på antagning.se. Ansökan öppnar 240315 och stänger 240804. 

Du behöver inte vara klar med gymnasiet för att läsa Sommarmatte. Du kan få tillgång till kursmiljön direkt när den öppnar, se nedan. Du antas sedan till kursen när dina gymnasiestudier är klara, förutsatt att du ansökt till kursen (på antagning.se).

Information om hur du skapar LiU-konto och kommer åt lärplattformen hittar du här nedan.

Kom igång med kursen

Är du antagen och har fått ditt LiU-ID kan du logga in i lärplattformen Möbius och påbörja kursen. Har du inte fått ditt LiU-ID behöver du skapa ett tillfälligt konto.

I Möbius väljer du Use your school account. Första gången får du fylla i din profil. Vid fältet Student-ID anger du antingen ditt LiU-ID eller tillfälliga konto. Tänk på att om du skapar ett tillfälligt konto så är det detta konto du ska använda under hela kursens gång.

Det finns kursmentorer som svarar på frågor via e-post eller Zoom två gånger i veckan. Mer information om tider hittar du inne i kursrummet.

Studiemedel

Du kan söka studiemedel för Sommarmatten från CSN. Du måste själv kontakta CSN om du söker eller har frågor om studiemedel (www.csn.se).

Kursen Förberedande matematik (”Sommarmatte”) är klassad som grundutbildning. Det innebär att den räknas in i de 240 veckor som du har rätt till studiemedel från CSN för högskolestudier. Du bör därför noga överväga om det är klokt att söka studiemedel för denna kurs.

Tänk på att du måste vara registrerad på kursen för att kunna få studiemedel och för att det ska gå att rapportera in resultat.

Har du läst kursen ett tidigare år?

Om du varit registrerad på kursen tidigare men inte avslutat den har du möjlighet att omregistrera dig på kursen. Formulär för omregistrering hittar du här: Omregistrering. Du ska alltså inte söka kursen via antagning.se igen.

 

Röster om kursen