Är du intresserad av att fördjupa dig inom yrkesdidaktik? Vill du utveckla din förmåga att studera och analysera undervisning i yrkesutbildning eller kanske ta ett första steg mot en forskarkarriär? Då är detta utbildningen för dig. 

Masterprogram i pedagogik för yrkeslärare, 120 hp

HT 2024 / Halvfart / Linköping

Öppnar för sen anmälan 2024-07-15
Masterprogrammet i pedagogik för yrkeslärare vänder sig till dig som har en yrkeslärarexamen eller motsvarande och är intresserad av att fördjupa din kunskap kring yrkesutbildning. Utbildningen gör det möjligt för dig som yrkeslärare att få kompetensutveckling eller vidareutbilda dig till att bli behörig till forskarstudier. 

Programmets huvudområde är pedagogik och omfattar 120 hp. Studierna sker på halvfart under fyra år. Under de första två första åren läser du kurser som ger perspektiv på yrkesutbildning och yrkeslärares arbete. Det tredje året innebär fördjupade förberedelser inför det fjärde årets skrivande av en masteruppsats. 

Halvfart på distans

Utbildningen är på halvfart och går på distans. Huvuddelen av programmets undervisning sker på distans med digitala träffar. Träffar på plats vid något av samarbetsuniversiteten kommer att ske under programmet. 

Samverkan mellan 3 universitet

Masterprogrammet ges i samverkan mellan Göteborgs universitet, Karlstads universitet och Linköpings universitet.

Det här läser du

Läsa på distans

Vill du sticka ut? Läs vidare ett eller två år.