Elin Lundh tog sin kandidatexamen från Samhällets logistik år 2019. Nu arbetar hon som Scheduler Call Off på Cloetta.

Porträttbild av Elin Lundh

Varför valde du att studera Samhällets logistik? 

Jag valde utbildningen eftersom jag kände att den passade bra ihop med mig som person och när jag läste programbeskrivningen så kunde jag se att jag använder logiskt tänkande i min vardag utan att reflektera över det. Jag är även en teknisk person som tycker om att räkna & planera vilket gör att inriktningen passar mig.

Var arbetar du idag?

Jag jobbar som Scheduler Call Off på Cloetta. Mitt jobb går ut på att kortsiktigt planera för de produkter som tillverkas i Ljungsbro som ingår i kategorin ”skum”, det är exempelvis Ahlgrens bilar, Juleskum och Polly. Planeringsarbetet innefattar en nära kontakt med produktionen kring saker som händer i tillverkningen och hur det påverkar planeringen framåt, men även hur produkterna säljer för att kunna parera prognosdifferenser. I min roll ingår även att avropa förpackningsmaterial från olika leverantörer. Jag är ansvarig för exempelvis beställning av plastburkar och att det finns på lager inför tillverkning utan att överskrida för höga lagernivåer.

Det mest spännande med mitt jobb är  att det är en levande produktion där allt kan hända och ingen dag är den andra lik. Det gör att man får vara aktiv och får väldigt mycket förståelse och respekt för producerande miljöer. Jag har lärt mig så otroligt mycket och får även ett ansvar som gör att jag känner att mitt arbete är viktigt. Jag tycker även om att jobba med produkter jag känner igen och kan relatera till.

Vad är det bästa med Samhällets logistik?

Det bästa med utbildningen är att den är så bred vilket gör att den täcker in många olika typer av yrken och därmed passar den också olika människor. Efter utbildningen kan man jobba med allt från transport, miljö, produktion och inköp vilket också gör att man kan vara flexibel på det företag man hamnar på och på så sätt blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.