Elitmiljö för orientering, löpning/friidrott och triathlon

På LiU har vi en unik miljö för elitidrott. Välkommen att fortsätta utveckla dig inom din gren hos oss! Vi hjälper dig att kombinera din idrottssatsning med framgångsrika universitetsstudier.

180726 Emil Svensk, Stora Tina OK under O-ringen etapp 4 i orientering den 26 juli 2018 i Örnsköldsvik. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN / Cop 102 Foto Peter HolgerssonVi ger dig förutsättningarna för att ta nästa steg inom din idrott, oavsett nivå och ambition, och hjälper dig att göra det parallellt med dina universitetsstudier. Våra anställda ledare och tränare planerar och samordnar träningar. De ser till att du hamnar i bra träningsgrupper med möjlighet till daglig träning i både Norrköping och Linköping. Vi har dessutom ett bra samarbete med lokala föreningar och två aktiva studentföreningar, LiTHe Vilse (orientering) och LiTHe Syra (löpning). 

Vår träningsverksamhet och studentföreningarnas träningar är öppna för alla studenter! 

Orientering

För dig som är orienterare kan vi erbjuda varierad träning och tillgång till stora områden med kartor. Träningen i Norrköping leds till största delen av anställda ledare. Vi har ett kontor med kartbank och använder minibussar för att ta oss till träningarna. I Linköping sker en stor del av träningen i samarbete med LiTHe Vilse, men också genom bra kontakter med framför allt Linköpings orienteringsklubb, LOK. Vid många tillfällen försöker vi samordna träningar så att man kan åka från båda städerna - och vi löser transporterna! Samarbetet med de lokala föreningarna är viktigt för oss och vi har samarbetsavtal kring kartor och tillgång till klubbstugor för ombyte.

Löpning

För dig som är löpare håller vi träningspass både inomhus och utomhus. Ibland samordnas träningen med de träningar vi har för våra orienterare. I Linköping har vi ett nära samarbete med LiTHe Syra.

Friidrott

För dig som är teknikfriidrottare har vi goda kontakter med de lokala friidrottsföreningarna i Linköping ( LGIF) och Norrköping (Tjalve) och ser till att du hamnar i bra träningsmiljöer, och får kontakt med grentränare och träningsgrupper där.

Triathlon

För dig som triathlet har vi bra kontakt med Motala Riksidrottsgymnasium och deras instruktörer och vi hjälper dig med hur du kan boka simtider och komma i kontakt med Linköpings Allmänna Simsällskap (LASS) Elitgrupp.

Elitgruppen

Om du tillhör elitskiktet i Sverige kan du ansöka om att ingå i vår elitgrupp. Uttagningen görs av styrgruppen för LiU Elitidrott i samråd med våra ledare/tränare. Där får du hjälp med träningsplanering, individuellt stöd och förmåner för att kunna kombinera studier med en elitsatsning på idrotten. Totalt är vi 30-35 studenter i vår elitgrupp. Förteckning över medlemmar i elitgruppen våren 2020.

Det här får du som ingår i elitgruppen

  • Hjälp med att göra din personliga träningsplanering i dialog med någon av våra ledare.
  • Gratis träning på gym och löparbanor, både inomhus och utomhus, i Norrköping och/eller i Linköping.
  • Transport med bil eller minibuss till schemalagda träningar.
  • Tillgång till kartor runt Norrköping och Linköping.
  • Tillgång till simträning med subventionerat pris  i samarbete med Linköpings ASS (gäller triathlon)
  • Rabatt på massagebehandlingar i Campushallen i Linköping och på Stjärnkliniken i Norrköping och Linköping 
  • Träningskläder med LiU Elitidrotts egen design.
  • Möjlighet till kvalificerad studievägledning för hjälp att anpassa studierna, till exempel när det gäller studietakt och utformning av individuell studieplan. Vi erbjuder en så flexibel utformning som möjligt för examination på den aktuella utbildningen eller kursen.  

Boende

Vi kan hjälpa till att hitta boende, framförallt om plats finns i någon av våra fyra korridorer i studentboendet Ryd i Linköping. Detta gäller i första hand medlemmar i elitgruppen, men även andra elitidrottare är välkomna. Kontakta Krister Hultberg (krister.hultberg@liu.se) vid intresse.

Ansöka till elitgruppenVisa/dölj innehåll

Vill du ingå i elitgruppen? Välkommen att ansöka!

Så här gör du din ansökan

  1. För att kunna ansöka till elitgruppen måste du först ha ansökt och blivit antagen till någon av våra utbildningar - ett program eller en kurs. Vårt utbildningsutbud och information om ansökan hittar du på liu.se/utbildning.
  2. Fyll i ansökan på blanketten nedan. Du kan ansöka vid både höst- och vårterminen. Skicka din ansökan till adressen i ansökningsblanketten.

Våra tränare och ledareVisa/dölj innehåll

Krister Hultberg

Krister är huvudansvarig samordnare för  LiU Elitidrott och ansvarar för i första hand friidrottarna och för fysträningen med orienterarna. Det är Krister du kontaktar om du vill ange intresse för att ingå i Elitgruppen, intresse för boende eller har allmänna frågor som rör vår dagliga verksamhet. Runt träningen ansvarar han för i första hand friidrottarna och för löp- och fysträningen med orienterarna. Sedan flera år tillbaka är han också junior- och seniortränare i Tjalve friidrott i Norrköping. Numera orienterar han också för OK Kolmården.

Telefon: 0768-31 34 59
E-post: krister.hultberg@liu.se

Michael Wehlin

Michael är vår huvudledare med fokus på orientering. Han ordnar orienteringsträningar och kartor åt våra orienterare för flera pass varje vecka. Michael har en gedigen orienteringsbakgrund som landslagslöpare och VM-medaljör på 80-talet. Numera är han en väl anlitad banläggare och kartritare. Han är fortfarande aktiv orienterare för Skogspojkarnas OK. 

Telefon: 0702-68 58 35
E-post: michael.wehlin@liu.se

Fredrik Johansson

Fredrik har huvudansvaret för löpträningarna med hela gruppen i Linköping och för kontakterna med löparna i Linköping. Han samordnar också träningarna med studentföreningarna i Linköping, och har den lokala kontakten med Campushallen. Fredrik har tagit flera SM.medaljer och sprungit Finnkamper i hinderlöpning. Han är fortfarande själv aktiv löpare på hög nivå för sin hemmaförening IFK Växjö och var som student med vid uppstarten av LiU Elitidrott. De senaste åren har han också orienterat en del för Linköpings OK.

Telefon: 0704-77 96 64
E-post: fidde86@gmail.com

Johan Persson

Johan samordnar orienteringsträningar, ordnar med kartor och transporter till träningar runt framförallt Linköping och tillsammans med LiTHe Vilse. Johan är själv en duktig orienterare och en flitigt anlitad banläggare. Under många år var han också ledare inom studentföreningen LiTHe Vilse och han har varit aktiv och drivande i flera stora arrangemang för sin hemförening, Hagaby GoIF.

Telefon: 0730-20 31 40
E-post: johan.persson@liu.se

Joachim Willén

Joachim är vår tränare inom triathlon. Han är olympier, utbildad elittränare och lärare i specialidrott på Riksidrottsgymnasiet (RIG) för triathlon i Motala. I den dagliga verksamheten guidar Joachim både LIU- och RIG-aktiva mot nationell och internationell elit. Arbetet för LIU Elitidrott sker huvudsakligen på distans från Motala med uppföljning av de aktivas träning i Linköping varje eller varannan vecka. 

Telefon: 0768-35 56 68
E-post: joachim.willen@motala.se

Mer om elitidrott på LiUVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll