LiU Elitidrott

Vill du fortsätta med din idrottssatsning och samtidigt få en bra universitetsutbildning? Vi på LiU välkomnar dig! 

Foto Thor BalkhedVi vill göra det möjligt för dig att satsa på dubbla karriärer i en utvecklande och unik miljö för studier och idrott! Riksidrottsförbundet har utnämnt LiU till ett Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) 2022-2026. I vår elitmiljö för orientering, löpning och triathlon samverkar vår egen ledarledda gruppverksamhet med lokala föreningarna i Linköping och Norrköping och aktiva studentföreningar inom Orientering och Löpning.

Elitmiljö och Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL)

Vill du veta mer vår elitmiljö, EVL eller våra ledare? Här finns allt om vad vi kan erbjuda dig i din satsning och hur du ansöker:

Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) och Elitmiljö

Anläggningar och föreningar

LiU AIF

LiU AIF är en idrottsförening vid Linköpings universitet som erbjuder ett brett utbud av idrotter för LiU-studenter. Idag har vi medlemsföreningar inom fotboll, innebandy, tennis och squash. Besök gärna LiU AIF:s hemsida: 

www.svenskalag.se/liuaif

Campushallen

Campushallen är en friskvårdsanläggning i anslutning till Campus Valla i Linköping. Deras utbud är brett. Från gym, personlig träning och gruppträning till arrangerade motionsspel som exempelvis beachvolleyboll och badminton. Läs mer om Campushallen på deras hemsida: 

www.campushallen.se 

Idrott för alla

LiU erbjuder ett rikt utbud av studentföreningar, idrotter och aktiviteter. Det finns något för alla. Här kan du läsa mer: 

Studentföreningar på LiU

Frågor? 

Möt våra elitidrottsstudenter

Forskning

Nyheter