Fjärrlåna och lämna inköpsförslag

Biblioteket kan beställa in material som du behöver för dina studier eller för din forskning, om materialet inte redan finns i samlingarna. Du kan också lämna förslag på litteratur som du önskar att biblioteket köper in.

Du kan göra en beställning om du tillhör en av följande kategorier:

• Student vid LiU
  • Anställd vid LiU eller på Region Östergötland
  • Övrig låntagare på biblioteket som samtidigt är studerande vid annat universitet eller annan högskola

Vad kostar det att beställa fjärrlån?

Se bibliotekets prislista för aktuella avgifter:

Prislista

Så här beställer du

1. Kontrollera först i bibliotekets söktjänst UniSearch om boken eller tidskriften som du söker redan finns på Linköpings universitetsbibliotek. I en del fall finns materialet fritt tillgängligt på nätet, så testa gärna att göra en sökning efter det även via till exempel Google.
  2. När du har gjort ovanstående kontroll går du vidare till något av formulären nedan för att fylla i och skicka iväg din beställning:

Beställ bok

Beställ artikel