Fjärrlåna och lämna inköpsförslag

Biblioteket kan beställa in material som du behöver för dina studier eller för din forskning, om materialet inte redan finns i samlingarna. Du kan också lämna förslag på litteratur som du önskar att biblioteket köper in.

Bibliotekets fjärrlåneservice är stängd från den 21 juni till den 28 juli
på grund av Vallabibliotekets flytt till Studenthuset, Campus Valla.
Det kommer inte att gå att beställa böcker eller artiklar eller lämna inköpsförslag.
Återlämna gärna fjärrlåneböcker som du är klar med innan den 21 juni.
Läs mer på Vallabiblioteket flyttar

Du kan göra en beställning om du tillhör en av följande kategorier:

• Student vid LiU
  • Anställd vid LiU eller på Region Östergötland
  • Övrig låntagare på biblioteket som samtidigt är studerande vid annat universitet eller annan högskola

Vad kostar det att beställa fjärrlån?

Se bibliotekets prislista för aktuella avgifter:

Prislista

Så här beställer du

1. Kontrollera först i bibliotekets söktjänst UniSearch om boken eller tidskriften som du söker redan finns på Linköpings universitetsbibliotek. I en del fall finns materialet fritt tillgängligt på nätet, så testa gärna att göra en sökning efter det även via till exempel Google.
  2. När du har gjort ovanstående kontroll går du vidare till något av formulären nedan för att fylla i och skicka iväg din beställning:

Beställ bok

Beställ artikel

Fjärrlånetjänsten Get It Now

LiU-anställda har även tillgång till fjärrlånetjänsten Get It Now. Men hjälp av Get It Now kan man göra fjärrlånebeställningar av artiklar som levereras som PDF direkt till ens mail.

Gör så här: Sök fram artikeln i UniSearch eller någon annan av bibliotekets söktjänster. Klicka på ikonen ”Hitta fulltext”, alternativt ”LiU Full Text”, och välj länken Mails Request document from Get It Now. Dokumentet levereras inom någon timme.

Sök artiklar och böcker
Visa/dölj innehåll