LiU Orientering erbjuder bra träning och tillgång till stora områden med kartor för den som är aktiv orienterare. 

Vi vill att studenten ska kunna utveckla sin orientering, oavsett nivå och ambition, i kombination med universitetsstudier vid Linköpings universitet. 

Norrköping

Från Norrköping leds träningen till största delen av oss anställda ledare. Vi har ett kontor med kartbank och använder minibussar för att ta oss till träningarna. 

Linköping

I Linköping sker en stor del av träningen i samarbete med LiTHe Vilse men också genom bra kontakter med framför allt Linköpings orienteringsklubb, LOK.

Gemensamma träningar

Vid många tillfällen försöker vi att samordna träningar så att man kan åka från båda städerna, och vi löser transporterna. Samarbetet med de lokala föreningarna är viktigt för oss, och vi försöker att samarbeta och samordna träningar med dessa, och har också samarbetsavtal kring kartor och tillgång till klubbstugor med ombyte. 

Elitsatsning

Den som tillhör elitskiktet i Sverige har möjlighet att ansöka om att få ingå i vår Elitgrupp. Där erbjuds hjälp med träningsplanering och individuellt stöd och ytterligare förmåner för att kunna kombinera sina studier med en elitsatsning på idrotten. Till Elitgruppen antas löpare vilka håller hög nationell klass – JSM-medaljörer/juniorlandslagslöpare eller seniorlöpare som bedöms hålla SM-finalnivå på sin distans. Antagna löpare får följande förmåner:

  • möjlighet till personlig träningsplanering i dialog med någon av LiU:s ledare
  • gratis träning på gym och löparbanor inomhus och utomhus i Norrköping och/eller i Linköping
  • hjälp att hitta boende i anslutning till övriga medlemmar i elitgruppen, framförallt om plats finns i någon av våra fyra korridorer i studentboendet Ryd i Linköping
  • viss uppsättning av träningskläder med LiU Elitidrotts egen design, av märket Trimtex
  • transport med bil/minibuss till schemalagda träningar
  • tillgång till kartor runt Norrköping och Linköping
  • rabatt på massagebehandlingar i Campushallen och på Stjärnkliniken i Norrköping och Linköping
  • möjlighet till studiestöd genom dialog med studievägledare , kursansvariga och examinatorer, angående studieanpassningar , praktikplaceringar och examinationer

 

Vilka jobbar med LiU Orientering?