Rabatt på publiceringsavgifter

Biblioteket har avtal med en rad förlag och tidskrifter om rabatter på publiceringsavgifter för LiU-författare. Här kan du läsa om de olika avtal som finns samt vilka kriterier som gäller för att erhålla rabatt.

Linköpings universitetsbibliotek arbetar aktivt med att stödja utvecklingen mot öppen vetenskap, bland annat via avtal rörande open access-publicering med olika förlag. Vi har flera rabatter och i många fall kan vi täcka hela publiceringsavgiften (Article Processing Charge - APC).

Du hittar en fullständig lista över våra avtal med olika förlag längre ner på sidan och har också möjlighet att söka på enskilda tidskrifter för att se om de täcks av något avtal.

Kriterier för att få rabatt på APCVisa/dölj innehåll

Vad krävs för att jag som LiU-forskare ska få rabatt?

Du är corresponding author
(I något undantagsfall gäller annat villkor, se avtal markerat  med * under Förlag nedan).

Du använder din LiU-affiliering i artikeln och förlagets manushanteringssystem.

Du använder din @liu.se-epostadress i artikeln och förlagets manushanteringssystem.

Har du LiU-affiliering men saknar @liu.se-epostadress? Då kan du behöva kontakta förlaget för att bekräfta din affiliering.

Avtal med förlagVisa/dölj innehåll

Biblioteket har en rad avtal med förlag som kan ge rabatter eller helt täcka publiceringsavgifter.

Genom att ange korrekt LiU-affiliering och @liu.se-epostadress i artikeln samt manushanteringssystemet får du oftast automatiskt avdrag på rabatten eller hela APC:n, men ibland kan du behöva ange särskild information.

Notera att "colour charges", "page charges" och andra eventuella kringkostnader kan tillkomma för författaren.

Eftersom vi är i en övergångsperiod när det gäller transformativa avtal kan vilka tidskrifter som ingår i avtalen förändras. Vissa tidskrifter kan falla bort och andra tillkomma. Informationen i söktjänsten nedan uppdateras kontinuerligt. Genom att använda sökrutan kan du ta reda om enskilda tidskrifter täcks av något avtal. Kontrollera vad som gäller innan du skickar in din artikel.

Klicka på förlagets namn nedan under "Förlag" för detaljerad information om de olika avtalen.

Vilka tidskrifter ingår i våra avtal?

Använd sökrutan för att söka efter tidskrifter som täcks av våra avtal. Du kan söka på tidskriftens titel eller på förlagets namn. Klicka på förlagets namn nedan under "Förlag" för detaljerad information. Titellistor hittar du genom att följa länk till förlagets hemsida. Osäker på om en tidskrift täcks av avtal? Kontakta biblioteket@liu.se så hjälper vi dig.

FörlagVisa/dölj innehåll

Med vilka förlag har LiU avtal?

American Chemical Society

American Institute of Physics (AIP)

American Physical Society (APS)

British Medical Journals Publishing (BMJ)

Cambridge University Press (CUP)

Company of Biologists

Elsevier & Cell Press

Emerald

Institute of Physics (IoP)

IOS Press*

IWA Publishing

Karger

MDPI

Oxford University Press (OUP)

Royal Society of Chemistry (RSC)

Royal Society Publishing (RSP)

SAGE

SPIE

Springer

Taylor & Francis

Wiley

Här kan du få svar på vilka förlag Linköpings universitetsbibliotek har OA-avtal med och vad som gäller för respektive avtal.

TidskrifterVisa/dölj innehåll

Med vilka enskilda tidskrifter har LiU avtal?

PNAS

Här kan du få svar på vilka enskilda tidskrifter Linköpings universitetsbibliotek har OA-avtal med.

Mer inom publiceringVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll