Sektioner och nationer

Sektioner och nationer är till för att förgylla din tillvaro som student. Sektionerna är kopplade till ett visst utbildningsprogram medan nationerna är studentföreningar uppdelade efter landskap eller andra geografiska områden.

Sektioner

Till varje utbildning hör en sektion med frivilligt medlemskap. Sektionerna bevakar utbildningens kvalitet men har också hand om andra aktiviteter som arbetsmarknadsdagar, företagskvällar, traditionella event och Nolle-P för nya studenter. Varje sektion har ett festeri som arrangerar sektionens fester, sittningar och andra aktiviteter.

Lista över LiU:s sektioner

Lista över studentevengemang

Lista över arbetsmarknadsdagar

Nationer

Nationer är studentföreningar uppdelade efter landskap eller andra geografiska områden. Här samlas studenter efter ursprung eller hemort, oberoende av utbildning. Det finns inga krav på anknytning till nationens område för att bli medlem, utan du kan gå med i vilken nation du vill. Nationerna arrangerar fester, pubar, sport- och kulturevenemang, resor med mera. Många av aktiviteterna infaller under de stora helgerna eller under Nolle-P.

Lista över LiU:s nationer

Läs mer om studentlivet vid LiU
Visa/dölj innehåll