Antagen: Senare del av program vid Tekniska högskolan

Välkommen till studier på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet!

För att säkra din plats ska du:

• Tacka ja till din plats, senast den 23 juli:
  • Boka ett möte med studievägledaren för det program du blivit antagen till, senast 22 juli. Använd bokningssystemet på sidan när du bokar tid.
    Förbered dig genom att jämföra programmets kurser (se programplaner) med de kurser du har läst tidigare.

OBS. Du som är antagen till senare del av program ska inte närvara på uppropet för åk 1.

Terminen och undervisningen startar den 30 augusti.

Tillgodoräknande

För att se om dina tidigare högskolepoäng kan tillgodoräknas görs en bedömning, kurs för kurs.

Det innebär att du inte per automatik ersätter det första året med tidigare studiemeriter. Exakt hur lång utbildningstiden blir beror på hur väl kursinnehållet i tidigare kurser bedöms motsvara programmets. Bedömningen påbörjas först när du fått din plats.

Om du inte är LiU-student sedan tidigare ska du ladda upp kursplaner för dina tidigare kurser på Antagning.se, annars kan inte bedömningen genomföras.

Ny på Linköpings universitet?

Du som är ny på LiU kommer och som antagits via senare del av program kommer bjudas in till en digital informationsträff. Här får du bland annat praktisk information kring registrering och kursanmälan samt tillgodoräkning. Du får också information om olika grupper och funktioner som kan vara bra att känna till.

Träffen är den 19 augusti, kl.15:15-16:30. Håll utkik i din mejl i augusti för inbjudan!

Har du frågor?

Frågor om programmet ställer du till programmets studievägledare. Se studievägledningens hemsida.

Har du frågor som gäller ansökan eller grundläggande/särskild behörighet (gymnasiemeriterna), kontakta Antagningen.

LiU och Coronavirus/Covid-19

Linköpings universitet kommer successivt att återgå till campusförlagd verksamhet under höstterminen. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut om åtgärder för att minska smittspridning. Så påverkas LiU av Corona/Covid-19.

Kontakt, frågor och supportVisa/dölj innehåll

Antagen till Linköpings universitetVisa/dölj innehåll