Framtidens skadeplats 5/2 2019

bildblock med fyra bilder föreställande räddningsarbete
Foto: Räddningsjänsten Östra Götaland, Försvaret, Sjöräddningssällskapet

Välkomna till konferensen Framtidens skadeplats

Varmt välkomna till konferensen Framtidens skadeplats i Linköping 5 februari 2019. Temat för konferensen är lärande, teknik och samhälle. Huvudtalare är Marcos Borges, professor i datavetenskap vid Federal University of Rio de Janeiro.

Keynote

marcos borges, professor universitetet Rio de JaneiroMarcos Borges, keynote speaker

Huvudtalare, keynote speaker, är Marcos Borges, professor i datavetenskap vid Federal University of Rio de Janeiro, och president för ISCRAM, International Conference of Information Systems in Crisis Management. Marcos Borges kommer att tala om planering av akut räddningsverksamhet och hur improvisation och intuition bland räddningsarbetarna kan stödjas..

Program

Här hittar du hela programmet: Program framtidens skadeplats

Höjdpunkter under dagen:

Keynote av Marcos Borges, professor i datavetenskap, om att planera för det oförutsedda och om tekniska stöd vid krishantering. 

Tre huvudspår med parallella seminarier: Samhälle, Lärande och Teknik. Välj det spår du tycker är mest intressant eller gå mellan flera.

Samhälle: Samverkan militär civil sjukvård, Polisforskaren Stefan Holgersson om näthat och Polisens arbete; Samverkan mellan räddningstjänst, väktare och civila insatspersoner; Efterforskning av försvunna personer, med mera.

Lärande: Utvärdering och lärande vid stora samverkansövningar; Presentation av projektet "Blåljus i utbildningssamverkan"; Öppna workshops, med mera.

Teknik: AI och skadeplatsen - diskussion om fördelar och risker; Obemannade fordon och drönare på framtidens skadeplats; Så kan enkel teknik rädda liv, med mera.

Aktuell forskning: Presentation av pågående projekt inom Carer; presentation av doktoranders arbete; I kristallkulan. . . 

Dessutom: Under hela dagen är utställare på plats i övningshallen för interaktiva demonstrationer. Prova en ny VR-miljö för träning av skadeplatsarbete och testkör VTI:s nya blåljussimulator, mm.

Konferensen startar 08.45 och avslutas 16.00. Lunch 12.00-13.30.

Anmälan

Anmäl dig via mejl till madeleine.nyberg@liu.se.

Kostnader

Konferensen är avgiftsfri. Vi bjuder även på lunch och fika under dagen. Du får dock själv stå för resa och eventuellt boende.

Katastrofmedicinskt Centrum, KMC invigningKMC, Campus Valla.

Hitta hit

Konferensen hålls på KMC, Campus Valla, Linköpings universitet. Här finns en karta till KMC

Frågor

Mejla eller ring till Madeleine Nyberg, madeleine.nyberg@liu.se och 013-285856.

Keynote vid Framtidens skadeplats

Arrangörer