Fotografi av Anna Jansson

Anna Jansson

Som VD för Unitalent AB är mitt uppdrag att driva bolaget och dess verksamhet. Det handlar om att marknadsföra, sälja och tillsammans med studenterna leverera avancerade konsulttjänster till företag och organisationer i regionen.

Matchar studenter med kvalificerade extrajobb

I min roll har jag förmånen att träffa många duktiga studenter och matcha dem med spännande uppdrag. Jag hoppas genom det kunna bidra till att fler studenter får relevanta erfarenheter att ta med sig vidare ut i arbetslivet. Att studenterna redan under studietiden får in en fot på arbetsmarknaden tror jag i förlängningen leder till en enklare övergång mellan studier och arbetsliv samt mer studiemotiverade studenter.

För företag och organisationer är Unitalent en möjlighet att nyttja studenternas kompetens för att lösa utmaningar, men också en möjlighet att lära känna potentiella framtida anställda. Jag tror också att det är viktigt för regionen att studenterna kommer ut och får träffa det lokala näringslivet, vilket jag tror ökar sannolikheten för att studenterna stannar i regionen efter sin examen.

Även i min tidigare roll som Innovationsrådgivare vid LiU Innovation hade jag studenterna i fokus. Då arbetade jag främst med entreprenöriella och innovativa studenter med egna idéer de ville förverkliga. Genom Unitalent får jag nu chansen att arbeta med ett bredare erbjudande och målet är att det på sikt ska finnas studenter från alla utbildningar vid LiU representerade hos Unitalent.

Studentkonsulter från Linköpings universitetVisa/dölj innehåll

Medarbetare UnitalentVisa/dölj innehåll