Generalprogram 2020Visa/dölj innehåll

Musik vid LiU:s ensembler odlar musikaliska samarbeten av varierande slag. Ett fullspäckat år uppskjutet av pandemin.

Årets generalprogram, 2020, innehåller spännande konserter med Linköpings universitets egna ensembler:

Den Akademiska damkören Linnea
Linköpings Studentsångare
Östgöta Kammarkör
Linköpings Akademiska Orkester

Konsertåret 2020 fylls av musikaliska samarbeten av olika slag. Den Akademiska damkören Linnea producerar traditionsenligt konserten Ett knippe kvinnokamp på den internationella kvinnodagen med musikaliska gäster. Linköpings Akademiska Orkester återupptar samarbetet med Linköpings Symfoniorkester i ett storslaget program med Mahlers fantastiska 5:e symfoni och i slutet av mars möter Östgöta kammarkör jazzpianisten, kompositören, jazzkattenvinnaren Elise Einarsdotter för ett program i jazzens tassemarker.

Årets Akademiska festkonsert tillägnas mänskligheten och den planet vi delar inspirerat av folkmusiktraditionen, Den akademiska damkören Linnea och Linköpings Akademiska Orkester medverkar.

Gemensam höstkonsert blir det med Den akademiska damkören Linnea och Linköpings studentsångare, ett nära samarbetsprojekt med de bägge syskonkörer, lustfyllt och spännande. Akademiska orkestern möter den egyptiske violinisten Mohamad Sharara i musik med österländska förtecken och så avslutar vi detta musikår med ett riktigt storverk tillsammans med Östgöta Kammarkör och Norrköpings Symfoniorkester, Linköpings Studentsångares traditionella julkonserter och Lucias ankomst.

Varmt välkomna att dela ett nytt spännande år med Musik vid Liu 2020!

Christina Hörnell, director musices