Musik vid Linköpings universitet är en del av Kommunikations- och marknadsavdelningen (KOM) och leds av director musices Christina Hörnell.
Till musik vid LiU hör Merete Ellegaard, biträdande director musices samt fyra ensembler: Linköpings Studentsångare, den akademiska damkören Linnea, Linköpings akademiska orkester samt Östgöta Kammarkör.
Varje år producerar Musik vid Liu:s ensembler 15-20 konserter var för sig och i samarbete. Genom åren har de framfört större verk som till exempel Tippetts A Child of Our Time, L-E Larsson Förklädd gud, C Orff Carmina Burana, Poulenc Gloria och K Jenkins The Armed Man.

AktuelltVisa/dölj innehåll

Östgöta kammarkör önskar god jul!

Här kommer ett digitalt julkort från vår kammarkör med ett stycke som är en del av den nysläppta julskivan från Musik vid LiU som finns att köpa via Östgöta kammarkörs facebooksida
 

Titel: Det hev ei rose sprunge
Musik: Ola Gjeilo (f. - 78)
Text: German 1587, översättn till nynorsk Peter Hognestad (1866-1931)

Framförd av Östgöta Kammarkör
Dirigent: Christina Hörnell

Julskiva med tävlingslänk
Julskiva från Musik vid LiU

JULSTÄMNING: ny CD med de tre körerna inom Musik vid LiU

I år när vi inte får fira Lucia och sjunga julkonserter möts den akademiska damkören Linnea, Linköpings studentsångare och Östgöta kammarkör för första gången tillsammans i en skivproduktion.
Julstämning innehåller blandad julmusik, körernas favoriter, med både välkända och nyskrivna kompositioner och blir den perfekta omramningen till årets julmiddag eller varför inte som ditt sällskap en stund framför brasan.

Missa inte tävlingen som pågår till den 20.e december. 

Skivan köper du via:
Linköpings Studentsångare
Östgöta Kammarkör 
 
Peter Holgersson AB

Linköpings Studentsångare Composition Award 2020 är avgjord

Nu är Composition Award 2020 avgjord! Den andra upplagan av Linköpings Studentsångares kompositionstävling för kvinnliga tonsättare vanns av den spanska tonsättaren María del Pilar Miralles Castillo.   
Den 8 mars tillkännagavs de tre finalisterna Ingunn Ligaarden, Linnea Landström och Maria del Pilar Miralles Castillo. Den 28e november var det dags att utse vinnaren. Precis som mycket annat i år blev finalen lite annorlunda. Under hösten spelades tävlingsstyckena in och istället för en vanlig konsert bjöds man på en digital sändning på Linköpings Studentsångarnas hemsida.

Hans Lundgren
Hans Lundgren, dirigent

Hans Lundgrens stipendiefond har beslutat om stipendier.

Den akademiska damkören Linnea, Linköpings Studentsångare och Linköpings Akademiska Orkester tilldelas årets stipendier.

Mer information kan du läsa här. 

Hans Lundgren, tidigare Director Musices vid Linköpings Universitet, tog 2014 initiativet till en stipendiefond för främjande av musiklivet vid LiU. Mer information hittar du under Kurser och stipendier.

Våra körer hittar nya sätt att öva

Det gäller att vara kreativ i dessa tider. Studentsångarna och Linnea är nu igång igen och övar, självklart på Coronasäkert avstånd.

Östgöta Kammarkör på Spotify

Här kommer en glädjande nyhet nu när möjligheterna av att njuta av våra ensembler är begränsade. 

Nu kan ni nämligen njuta av Östgöta Kammarkör på Spotify. Mycket nöje!

Studentsången av Linköpings Studentsångare

Linköpings Studentsångare sjunger Studentsången i distansläge 2020.

Se hela sändningen från valborg 2020 på lkss.se/valborg

NyheterVisa/dölj innehåll