Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom området katastrofmedicin. Kursen går helt på distans och från och med höstterminen 2025 är studietakten 25%, för att öka möjligheten att kombinera arbete och studier. Kursen, som från höstterminen 2025 har tillägget ”modul 1” omfattar föreläsningar och grupparbete och avslutas med en skriftlig tenta. För de som ytterligare önskar att fördjupa sig kommer det under vårterminen 2026 finnas möjlighet att söka till och fortsätta kursen med modul 2 (3 hp), som består av ett individuellt arbete.
Under kursen kommer du bland annat få lära dig om organisatoriska och psykologiska aspekter av omhändertagandet av skadade vid olyckor, katastrofer och andra större händelser. Vi kommer under kursen gå igenom olika centrala begrepp och faktorer som påverkar den katastrofmedicinska förmågan. Med tanke på det förändrade omvärldsläget läggs även fokus på totalförsvaret, med betoning på det civila försvaret.
Huvuddelen av föreläsningarna kommer att vara inspelade, vilket gör att du har stort inflytande över hur du disponerar din tid. En dag under kursens andra vecka kommer vi ha ett obligatoriskt upprop. Därefter kommer kursledningen finnas tillgänglig via Zoom på bestämda tider en gång varann vecka, för frågor och diskussioner.