Asienkunskap - inriktning Japan, 60 hp

Studenter på storföreläsning

Asienkunskap är ett kurspaket med kultur, historia, matematik och japanska. Detta förberedande år är skräddarsytt för dig som siktar på att bli civilingenjör med inriktning mot den växande asiatiska marknaden.

Asienkunskap - inriktning Japan, 60 hp

HT 2021, Helfart, Linköping

Stängd för sen anmälan

En stor del av tiden kommer du att studera det japanska skriftspråket. Tempot är högt – en månad här motsvarar ungefär tre års språkstudier på gymnasiet. Redan första veckan lär du dig ett stort antal tecken och innan året är slut ska du både kunna läsa och översätta texter. Du lär dig också att prata och framför allt förstå talad japanska, en viktig förberedelse inför exempelvis utlandsstudier.

Historia, samhälle och kultur

Utöver språk studerar du Nordostasiens historia och lär dig bland annat om de kaotiska inbördeskrigen i 1500-talets Japan och landets roll under andra världskriget. Delkursen i samhälle och kultur lär dig att särskilja sociala koder såsom japanernas inlindade artighet. Du läser också om populärkultur, politik och ekonomi.

Upplagt för ingenjörsstudier

Asienkunskap kan läsas fristående men är särskilt utformat för dig som vill läsa vidare till civilingenjör med inriktning mot den japanska marknaden. För att ge dig en ännu bättre start där ingår också en grundkurs i matematik.

Behörighetskraven för Asienkunskap är desamma som för våra civilingenjörsprogram. Om du blir antagen till och fullföljer Asienkunskap garanteras du plats på något av programmen Industriell ekonomi, internationell (japanska) eller Teknisk fysik och elektroteknik, internationell (japanska). Antalet garantiplatser på varje utbildning är begränsat. Vid fler sökande än platser på en viss utbildning görs urvalet på ditt studieresultat från Asienkunskapsutbildningen.

MeritvärdeVisa/dölj innehåll

Antagningsstatistik för tidigare år finns på Universitets- och högskolerådets webbplats.

Relaterade utbildningarVisa/dölj innehåll