Asienkunskap - inriktning Japan

60 hp
Studenter på storföreläsning

Asienkunskap är ett kurspaket med kultur, historia och japanska. Detta förberedande år är skräddarsytt för dig som siktar på vidare studier med inriktning mot den växande asiatiska marknaden.

Asienkunskap - inriktning Japan

HT 2022 / Helfart / Linköping

Asienkunskap - inriktning Japan

HT 2023 / Helfart / Linköping

Stängd för sen anmälan

En stor del av tiden kommer du att studera det japanska skriftspråket. Tempot är högt – du passerar snabbt gymnasienivån och börjar behärska kommunikation i vardagliga situationer. Redan första veckan lär du dig ett stort antal tecken och innan året är slut ska du både kunna läsa och översätta texter. Du lär dig också att prata och framför allt förstå talad japanska, en viktig förberedelse inför exempelvis utlandsstudier.

Historia, samhälle och kultur

Utöver språk studerar du Nordostasiens historia och lär dig bland annat om de kaotiska inbördeskrigen i 1500-talets Japan och landets roll under andra världskriget. Delkursen i samhälle och kultur lär dig att särskilja sociala koder såsom japanernas inlindade artighet. Du läser också om populärkultur, politik och ekonomi.

Asienkunskap kan läsas fristående eller som ett förberedande program inför studier med inriktning mot den kinesiska marknaden.

Det här läser du

I vår Studieinfo-databas hittar du detaljerad information om alla kurser som ingår i programmet, litteratur, kunskapsmål och examenskrav.

Meritvärde

Antagningsstatistik för tidigare år finns på Universitets- och högskolerådets webbplats.

Artiklar

Studentlivet

Relaterade utbildningar