:

Asienkunskap - inriktning Kina, 60 hp

Studenter på storföreläsning

Asienkunskap är ett kurspaket med kultur, historia, matematik och kinesiska. Detta förberedande år är skräddarsytt för dig som siktar på att bli civilingenjör med inriktning mot den växande asiatiska marknaden.

Asienkunskap - inriktning Kina

HT 2022, Helfart, Linköping

Inställd

En stor del av tiden kommer du att studera det kinesiska skriftspråket. Tempot är högt – en månad här motsvarar ungefär tre års språkstudier på gymnasiet. Redan första veckan lär du dig ett stort antal tecken och innan året är slut ska du både kunna läsa och översätta texter. Du lär dig också att prata och framför allt förstå talad kinesiska, en viktig förberedelse inför exempelvis utlandsstudier.

Historia, samhälle och kultur

Utöver språk studerar du Nordostasiens historia och lär dig bland annat om den första kinesiska dynastin för 4 000 år sedan, fram till andra världskriget och kulturrevolutionen på 1960-talet. Delkursen i samhälle och kultur lär dig att särskilja sociala koder såsom kinesernas raka öppenhet. Du läser också om populärkultur, politik och ekonomi.

Upplagt för ingenjörsstudier

Asienkunskap kan läsas fristående men är särskilt utformat för dig som vill läsa vidare till civilingenjör med inriktning mot den kinesiska marknaden. För att ge dig en ännu bättre start där ingår också en grundkurs i matematik.

Behörighetskraven för Asienkunskap är desamma som för våra civilingenjörsprogram. Om du blir antagen till och fullföljer Asienkunskap garanteras du plats på något av programmen Industriell ekonomi, internationell (kinesiska) eller Teknisk fysik och elektroteknik, internationell (kinesiska). Antalet garantiplatser på varje utbildning är begränsat. Vid fler sökande än platser på en viss utbildning görs urvalet på ditt studieresultat från Asienkunskapsutbildningen.

Det här läser du Visa/dölj innehåll

I vår Studieinfo-databas hittar du detaljerad information om alla kurser som ingår i programmet, litteratur, kunskapsmål och examenskrav.

Meritvärde Visa/dölj innehåll

Antagningsstatistik för tidigare år finns på Universitets- och högskolerådets webbplats.

Studentlivet Visa/dölj innehåll

Relaterade utbildningar Visa/dölj innehåll