Asienkunskap - inriktning Kina

60 hp
Studenter på storföreläsning
Asienkunskap är ett kurspaket med kultur, historia och kinesiska. Detta förberedande år är skräddarsytt för dig som siktar på vidare studier med inriktning mot den växande asiatiska marknaden.

Asienkunskap - inriktning Kina

HT 2022 / Helfart / Linköping

Asienkunskap - inriktning Kina

HT 2023 / Helfart / Linköping

Inte öppen för anmälan
En stor del av tiden kommer du att studera det kinesiska skriftspråket. Tempot är högt – du passerar snabbt gymnasienivån och börjar behärska kommunikation i vardagliga situationer. Redan första veckan lär du dig ett stort antal tecken och innan året är slut ska du både kunna läsa och översätta texter. Du lär dig också att prata och framför allt förstå talad kinesiska, en viktig förberedelse inför exempelvis utlandsstudier.

Historia, samhälle och kultur

Utöver språk studerar du Nordostasiens historia och lär dig bland annat om den första kinesiska dynastin för 4 000 år sedan, fram till andra världskriget och kulturrevolutionen på 1960-talet. Delkursen i samhälle och kultur lär dig att särskilja sociala koder såsom kinesernas raka öppenhet. Du läser också om populärkultur, politik och ekonomi.Asienkunskap kan läsas fristående eller som ett förberedande program inför studier med inriktning mot den kinesiska marknaden.

Det här läser du

I vår Studieinfo-databas hittar du detaljerad information om alla kurser som ingår i programmet, litteratur, kunskapsmål och examenskrav.

Meritvärde

Antagningsstatistik för tidigare år finns på Universitets- och högskolerådets webbplats.

Studentlivet

Relaterade utbildningar