Bioinformatik

Vi är enheten för bioinformatik på Core Facility vid Medicinska fakulteten. Vi finns i hus 462, våning 10.

Vi erbjuder flera bioinformatiska analyser, allt från Microarray till Next-Generation Sequencing och High-throughput Image analyser. Vi använder oss främst av programvara med öppen källkod, som R och Python, etc. Vi har även tillgång till licensierade programvaror för helgenomsekvenseringsanalyser, till exempel Sentieon. Vi utvecklar även pipelines för dataanalyser från raw-data till funktionell genomik.

Vi kan hjälpa dig på tre olika sätt:

  • Support / rådgivning: att ge råd om bioinformatiska analyser, metoder och resurser.
  • Tekniskt stöd: hjälp med verktyg, databas, framställning av siffror eller andra små uppgifter om bioinformatik.
  • Forskningssamarbete: förfrågningar som kräver en större insats än tekniskt stöd kommer ses som forskningssamarbeten.

Enheten för bioinformatik vid Core Facility har som mål att erbjuda forskare stöd med bioinformatiska analyser på alla nivåer. Vi är övertygade om att gränssnittet mellan bioinformatik och biologi är nyckeln till framgång i vårt samarbete. Vi hjälper gärna dig med dataanalyser eller med utveckling av projekt-specifika pipelines, vi kan också hjälpa till med enklare statistiska beräkningar.

Vi vill gärna hjälpa dig med dina projekt och analyser. Läs mer om oss och vad vi kan hjälpa till med på den engelska versionen av den här sidan.

Kontakta oss Visa/dölj innehåll

Projektförslag skickat till Core Facility, BKV och Clinical Genomics Visa/dölj innehåll

Projektförslag skickat till Core Facility, BKV och Clinical Genomics, Sverige (GMS) för NGS-analys och bioinformatikstöd.

Till formuläret i Forms >>

National Bioinformatics Infrastructure Sweden (NBIS) Visa/dölj innehåll

Claudio och Malin ingår i National Bioinformatics Infrastructure Sweden (NBIS), som utgör SciLifeLab Bioinformatics-plattformen. NBIS är en distribuerad infrastruktur med personal på sex platser (Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm, Uppsala och Umeå) som tillhandahåller en rad tjänster för att stödja livsvetenskap i Sverige. Besök nbis.se för att se en fullständig lista över de tjänster vi tillhandahåller.

På tisdagar 14:00 - 15:00 anordnar NBIS veckovis drop-in-sessioner för LiU-forskare som vill diskutera bioinformatik med våra experter. På grund av rekommendationerna relaterade till COVID-19 kör vi för närvarande dessa sessioner online. Gå med oss på Zoom genom att följa denna länk: https://uu-se.zoom.us/j/65321092279

Kontakt NBIS Visa/dölj innehåll

Core Facility Visa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll