Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV)

Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) är en av Linköpings universitets största institutioner med verksamhet inom framförallt den medicinska fakulteten.

Vår målsättning är att bedriva utbildning och forskning inom medicin och biomedicin, med hög internationell kvalitet. Vid BKV finner du ledande forskning med både spets och bredd inom ett stort spektrum av modern biomedicin; från detaljerade molekylära och cellulära studier till genetik, klinisk forskning och epidemiologi. 

Forskningsverksamheten expanderar och befinner sig fortsatt i en mycket positiv utveckling. Några av våra starkaste områden med forskning av mycket hög klass handlar om neurobiologi, genetik, cancer- och blodcellsforskning, läkemedelsforskning samt regenerativ medicin och systemmedicin.

Inom grundutbildningen ansvarar BKV för huvuddelen av läkarprogrammet, biomedicinska analytikerprogrammet, hela logopedutbildningen samt större delen av utbildningen inom medicinsk biologi.

Du kan läsa mer om vår verksamhet och våra avdelningar nedan.

Kommande händelserVisa/dölj innehåll

7 september 2021

14 september 2021

LiU Cancer seminarium: Agnel Sfeir

kl. 15.30 – 16.30 Anslut till seminariet i Zoom >>

Inbjuden talare är Agnel Sfeir, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, New York. Läs mer om hennes forskning här: https://med.nyu.edu/faculty/agnel-sfeir. Värd för seminariet är Francisca Lottersberger och det äger rum via Zoom. Delta genom att klicka på "Anslut till seminariet i Zoom".

Kontakt

21 september 2021

NyheterVisa/dölj innehåll

ForskningVisa/dölj innehåll

UtbildningVisa/dölj innehåll

Avdelningar inom BKVVisa/dölj innehåll

Core FacilityVisa/dölj innehåll

Kontakta ossVisa/dölj innehåll

Ledning

Medarbetare

Adresser

Postadress

Linköpings universitet
Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper
581 83 Linköping

Besöksadress

BKV:s ledning och kansli
Hus 511, ing 75, 76 och 78
Plan 12, Campus US