Unitalent

Unitalent ägs av Linköpings universitet via LiU Holding AB, som bildade dotterbolaget med syfte att erbjuda företag och organisationer i regionen möjligheten att lära känna potentiella framtida medarbetare genom tidsbestämda studentkonsultuppdrag.

Unitalent gör det även möjligt för universitetet att på ett enkelt sätt nyttja den kompetens som finns hos studenterna för interna uppdrag.

Studenterna erbjuds ett kvalitativt extrajobb och får relevanta erfarenheter att ta med sig vidare ut i arbetslivet. De får också in en fot på arbetsmarknaden som i förlängningen leder till en enklare övergång mellan studier och arbetsliv. Här närs också tanken om en framtida yrkeskarriär i Östergötland.

Linköpings universitet är ett brett universitet och Unitalent jobbar med studenter från hela universitetet och erbjuder därför kompetens från alla fyra fakulteter. Bolaget bidrar till ökad samverkan mellan LiU och det omgivande samhället genom att vara ett komplement till projektkurser och ex-jobb.

Läs mer på Unitalents webb

Unitalent AB