Doktorand inom hjärninspirerade neuromorfiska system på chip

Tillbaka till lediga jobb
Ref LiU-2024-04086
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en doktorand till Avdelningen för Elektronik och datorteknik vid Institutionen för Systemteknik (ISY).

Dina arbetsuppgifter

Projektets huvudfokus är forskning, utveckling och design av hjärninspirerade neuromorphic system på chip. Målet är att generera ny kunskap och att skapa nya hårdvaruplattformslösningar för energieffektiva datorer och signalbehandlingssystem för framtida tillämpningar inom AI och biomedicin. Projektet förväntas demonstrera innovativa systemlösningar som ska konstrueras i avancerad CMOS och möjligen andra halvledarteknologier, mätta, verifierade och publicerade i internationella topptidskrifter och konferenser inom området.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå med inriktning mot elektronik och integrerade kretsar eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå med ovan nämnda inriktning, eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Kravet på examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, det vill säga när anställningsavtalet signeras.

Den sökande till denna heltidstjänst som doktorand förväntas uppfylla följande krav:

  • Kunna uppvisa en stark bakgrund och ett gediget intresse inom konstruktion av digitala och analoga integrerade kretsar i avancerade CMOS teknologier, samt goda bakgrundskunskaper inom datorsystem och signalbehandling.
  • Ha goda kunskaper och praktiska erfarenheter av simulering och layout med hjälp av professionella CAD-verktyg för kretskonstruktion.

Vidare ska du ha goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är inte ett krav, men det är meriterande.

Din arbetsplats

Forskningen kommer att utföras på avdelningen för elektronik och datorteknik (tidigare avdelningen för elektroniska kretsar och system, https://liu.se/organisation/liu/isy/eks) som är en internationellt erkänd forskargrupp med över 40 års erfarenhet inom konstruktion av avancerade integrerade kretsar. Forskargruppen har ett tätt samarbete med flera halvledarföretag och akademiska forskningsorganisationer över hela världen. Utöver detta bedriver avdelningen grundutbildning och forskarutbildning inom området.

Avdelningen tillhör Institutionen för Systemteknik, läs mer om ISY här: https://liu.se/artikel/lediga-tjanster-pa-isy.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplanFörlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske.

Vid allmänna frågor kring hur det är att arbeta som doktorand, kontakta gärna isyphdcouncil@groups.liu.se

Tillträde enligt överenskommelse.

Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 30 November, 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Dokument som skall inkluderas i ansökan:

  1. Ett komplett curriculum vitae (CV) - allt i en PDF-fil - som inkluderar information såsom:
  • Namn, kontaktinformation och annan tillhörande information
  • En halv sida med beskrivning av sökandes intresse, motivation och bakgrundskunskap
  • Utbildning, dokumenterade bakgrundskunskaper inom integrerade analoga och digitala kretsar, kunskaper och erfarenhet av chipkonstruktion och CAD-verktyg för kretskonstruktion och simulering, kunskaper inom datoranvändning samt analog och digital signalbehandling
  • Eventuell relevant arbetslivserfarenhet och forskningserfarenhet
  • Dokumenterade språkkunskaper i engelska
  • En lista av eventuella vetenskapliga publikationer
  • Kontaktinformation till åtminstone två vitsordande personer
  1. Vidimerade betygskopior för motsvarande civilingenjör- och/eller mastersutbildning.
  2. Kopior av eventuella publikationer och rekommendationsbrev.
Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Atila Alvandpour

Professor

+46 13 285818

atila.alvandpour@liu.se

Karin Blomdahl

HR-samordnare

karin.blomdahl@liu.se

Länk till den här sidan