Fotografi av Gunilla S Andersson

Gunilla S Andersson

Universitetsadjunkt

Jag är universitetslärare i företagsekonomi med inriktning mot organisation och ekonomistyrning. Jag är intresserad av internationalisering och högskolepedagogik. I egenskap av programdirektör för Atlantis programmet får jag jobba med dessa frågor.

Presentation

Jag är Civilekonom från Stockholms universitet med inriktning mot organisation. Efter flera år som Controller i några svenska kommuner fick jag frågan om jag var intresserad av att återvända till universitetet för att undervisa. Jag har gått samtliga kurser i högskolepedagogik för universitetslärare och även genomgått Linköpings universitets chefsprogram och efter lång och trogen tjänst belönats med NOR-medalj. Jag har ett djupt intresse för studenterna och för grundutbildning i samverkan. Jag är den svenska programdirektören för det transatlantiska samarbetet Atlantis, ett "tripple degree program". Våra partneruniversitet inom Atlantis är INSEEC i Lyon Frankrike, Western Illinois University i Macomb/Moline USA och Du Paul University i Chicago, USA.

Undervisning

Grundutbildning

Jag är examinator, kursansvarig samt undervisar på kurser i organisationsteori, ekonomistyrning och projektledning framförallt på grundläggande nivå. Jag undervisar med såväl svenska som engelska som undervisningsspråk. Handleder uppsatser på grundläggande nivå i företagsekonomi. Jag är licentierad spelledare för ett företagsspel, som vi spelar tillsammans med studenterna för att ge en överblick över ett företags olika simultana aktiviteter.

Kurser på svenska som jag är kursansvarig/examinator/föreläsare på:

  • Organisation
  • Organisation och ledning

Kurser på engelska som jag är kursansvarig/examinator/föreläsare på:

  • Management Control
  • Project Management
  • Strategy-Classic and Contemporary Views
  • Management Control Systems

Forskning

Jag intresserar mig för publika projekt, där jag studerar gränslogiker och rollogiker som aktörer/aktörsgrupper använder sig av på olika arenor.

Organisation