10 februari 2021

I februari publicerade den amerikanska tidningen The Atlantic en artikel om utmaningarna med en hållbar hantering av fosfor. Linköping universitets Geneviève Metson blev intervjuad av tidningen.

En av de främsta amerikanska tidningarna, the Atlantic, gjorde en djupdykning i mänsklighetens jakt på och behov av fosfor i sitt februarinummer. En av experterna som förklarar problemen kring mänsklighetens hantering av fosfor och det trasiga kretsloppet är Linköpings universitets universitetslektor Geneviève Metson.

- Vi har ett too-little-too-mutch probelm vilket gör konversationen kring fosforhantering mycket svår, säger hon och förklarar varför stor vetenskaplig framgång lett till ännu större utmaningar för framtiden.

Artikeln fokuserar på bland annat på fosfor brist ur ett historiskt perspektiv, hur mänskligheten löste problemet och hur den vetenskapliga revolutionen skapade ännu större framtida problem. Läs den fullständiga artikeln på The Atlantic.