Möbelsnickeri, 180 hp

Examensarbete - Sammansättningar i vitrinskåp

Mitt examensarbete handlar om olika sammansättningar som kan finnas i vitrinskåp. Jag har tittat på olika konstruktioner som kan finnas i ramen; Hur mötet mellan ram och spröjs respektive spröjs och spröjs kan se ut.

Jag har valt nio sammansättningar som jag tycker är grundläggande men också intressanta, och som kan användas för att skapa olika estetiska uttryck. Dessa nio har jag sedan tillverkat för att bredda min förståelse för hur vitrinskåp kan vara konstruerade.

Jag har gjort två av varje sammansättning. Den ena är ihopsatt så att man kan se hur den ser ut, den andra är i delar för att förstå konstruktionen.

Mail: Henrik.saving@gmail.com
Instagram: henrik_saving

 

Möbel av Henrik Säving
David Lagerlöf
Möbel av Henrik Säving
Möbel av Henrik Säving

Avancerad möbel – Gesäll – Herrgård

Jag valde skänken Herrgård för att jag behöver en bra förvaring hemma i vardagsrummet. Jag tycker också att den är vacker och praktisk. Den kommer alltid att vara en påminnelse om de tre åren jag tillbringade här på Malmstens. År som la grunden för min fortsatta karriär som möbelsnickare.

Skänken innehåller alla de moment som ska ingå i ett gesällprov. Några av de momenten är sinkade lådor, att man använder sig av sammanfogningar med tapp, att man tillverkar sina egna lamellskivor som sedan faneras och att det finns infällda lås och gångjärn.

 

Möbel av Henrik Säving
Möbel av Henrik Säving
Möbel av Henrik Säving

Vårutställning 2024

Organisation