Malmstens Linköpings universitet (MLU)

Nyfiken på möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering?
Våga satsa på drömmen, den du alltid haft eller nyss upptäckt.

Foto THOR BALKHED Vi drivs av en gemensam vision och passion – att utveckla bra möbler för alla människor och miljöer. Vägen dit går via hantverk, konstnärligt arbete, produktutveckling och kritiska perspektiv på samtid och historia.

Hos oss växer du hantverksmässigt, konstnärligt och intellektuellt. Du lär dig utveckla metoder för att analysera och värdera kunskap, och hela tiden reflektera över det du gör. Du får unika möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte och avslutar din utbildning med ett examensarbete. Välkommen till oss!

Utbildningar

Kalender

11 november 2023

Utställning: Skåpmat - Form och innehåll ur historiens möbelskafferi

11 november 2023 kl. 11.00 - 03 mars 2024 kl. 17.00 Historiska museet Stockholm

Malmstens sistaårsstudenter har grävt djupt i Historiska museets samlingar och studerat medeltida skåp. Därefter har de tillverkat repliker och formgivit nya skåp med sikte på samtida och framtida utmaningar. Nu visas resultaten sida vid sida med originalföremålen. För öppettider och priser, se Historiska museets hemsida.

Kontakt

7 mars 2024

Möbelutställning: Möbelhistoriska arketyper

07 mars 2024 kl. 08.00 - 12 april 2024 kl. 16.30 Ljusgården, Norra entrén, US

Vid Malmstens LiU är kulturhistorien en självklar del i omvärldsspaningen. Med rötterna i traditionen skapas möbler i samtiden med sikte på framtiden. Vad detta kan innebära rent konkret berättar vi om i denna utställning där innehållet hämtats från kursen Möbelhistoriska arketyper, en av de kurser som studenter vid de tre programmen Möbeldesign, Möbelsnickeri och Möbeltapetsering läser tillsammans på Campus Lidingö. 

Kontakt

19 mars 2024

Zoom-möte: Luncha med Malmstens

kl. 12.30 – 13.00 Zoom-möte

Funderar du på att söka till Malmstens och har frågor om våra utbildningar eller ansökan? Luncha med oss digitalt! Boka in tisdag 19 mars kl. 12.30-13.00. Hoppas att vi ses! PS: Skicka dm via Instagram/Facebook @malmstens_liu eller mejla malmstens@liu.se så återkommer vi med länk och lösenord till dig.

Kontakt

27 mars 2024

Guidad visning av möbelutställningen: Möbelhistoriska arketyper

kl. 12.00 – 13.00 Ljusgården, US (Norra entrén)

Vid Malmstens LiU är kulturhistorien en självklar del i omvärldsspaningen. Med rötterna i traditionen skapas möbler i samtiden med sikte på framtiden. Vad detta kan innebära rent konkret berättar professor Johan Knutsson och universitetslektor Leo Johannsson om i denna utställning. Innehållet har hämtats från kursen Möbelhistoriska arketyper, en av de kurser som studenter vid de tre programmen Möbeldesign, Möbelsnickeri och Möbeltapetsering läser tillsammans.

Aktuellt

Kontakta oss

Besök Campus Lidingö

Byggmästare John Mattsons bibliotek

Byggmästare John Mattsons bibliotek är en del av Linköpings universitetsbibliotek och har fått sitt namn efter en donation från Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse. 

Biblioteket ligger på Malmstens på Lidingö och innehåller framför allt böcker om möbler, trä och design. I biblioteket finns även tidskrifter som behandlar hantverk, design, konst och kulturvård.
John Mattsons bibliotek
(c)copyright jann@lipka.se

Från idé till färdig produkt

Följ med i processen när tekniker Carl Angtoft och adjunkt Frida Erson Lundström samarbetar i ett projekt från idé till färdig produkt.

Organisation