Malmstens Linköpings universitet (MLU)

Nyfiken på möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering?
Våga satsa på drömmen, den du alltid haft eller nyss upptäckt.

Anna Nilsen

Vi drivs av en gemensam vision och passion – att utveckla bra möbler för alla människor och miljöer. Vägen dit går via hantverk, konstnärligt arbete, produktutveckling och kritiska perspektiv på samtid och historia.

Hos oss växer du hantverksmässigt, konstnärligt och intellektuellt. Du lär dig utveckla metoder för att analysera och värdera kunskap, och hela tiden reflektera över det du gör. Du får unika möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte och avslutar din utbildning med ett examensarbete. Välkommen till oss!

Utbildningar

Aktuellt

Kontakta oss

Besök Campus Lidingö

Byggmästare John Mattsons bibliotek

Byggmästare John Mattsons bibliotek är en del av Linköpings universitetsbibliotek och har fått sitt namn efter en donation från Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse. 

Biblioteket ligger på Malmstens på Lidingö och innehåller framför allt böcker om möbler, trä och design. I biblioteket finns även tidskrifter som behandlar hantverk, design, konst och kulturvård.
John Mattsons bibliotek
(c)copyright jann@lipka.se

Från idé till färdig produkt

Följ med i processen när tekniker Carl Angtoft och adjunkt Frida Erson Lundström samarbetar i ett projekt från idé till färdig produkt.

Organisation