Malmstens Linköpings universitet (MLU)

Är du också nyfiken på möbler? Vi erbjuder utbildningar i möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering. Våra tre kandidatprogram ger dig möjlighet att upptäcka helheten och fördjupa dig i detaljerna.

Malmstens LiUMalmstens LiU Foto Anders och Mia Hos oss utvecklas du hantverksmässigt, konstnärligt och intellektuellt. Vi arbetar i små grupper och varje students individuella process och inriktning sker i direkt dialog med lärare och handledare. Våra skräddarsydda lokaler på Campus Lidingö ger dig tillgång till mycket välutrustade verkstäder.

Du får unika möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du väljer ett projekt att praktiskt och vetenskapligt bearbeta, dokumentera och presentera.

Med traditionen som utgångspunkt och ett hållbart förhållningssätt arbetar vi med möbler för samtid och framtid. Välkommen till oss!

Utbildningar

Film från Malmstens LiU

Är du nyfiken på möbler och vill kombinera teori och praktik?

Följ din passion och ansök till våra kandidatprogram i Möbeldesign, Möbelsnickeri eller Möbeltapetsering senast 17 april. I filmen ser du Frida Erson Lundström (adjunkt) och Carl Angtoft (tekniker). Det är några av de lärare som du som student möter på Malmstens.

Aktuellt

Kalender

27 april 2023

HANDKRAFT: Möbler i cirkulär omställning

kl. 18.00 – 19.00 Malmstens LiU, Larsbergsvägen 8, Lidingö

Kontakta oss

Adress

Besöksadress

Malmstens Linköpings universitet

Campus Lidingö

Larsbergsvägen 8, Lidingö

Postadress

Malmstens Linköpings universitet
Larsbergsvägen 8
181 39 Lidingö

Besök Linköpings universitet och Campus Lidingö

Byggmästare John Mattsons bibliotek

Byggmästare John Mattsons bibliotek är en del av Linköpings universitetsbibliotek och har fått sitt namn efter en donation från Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse. 

Biblioteket ligger på Malmstens på Lidingö och innehåller framför allt böcker om möbler, trä och design. I biblioteket finns även tidskrifter som behandlar hantverk, design, konst och kulturvård.
John Mattsons bibliotek
(c)copyright jann@lipka.se

Organisation