Malmstens Linköpings universitet (MLU)

Är du också nyfiken på möbler? Vi erbjuder utbildningar i möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering. Våra tre kandidatprogram ger dig möjlighet att upptäcka helheten och fördjupa dig i detaljerna.

Student på MalmstensMalmstens LiU Foto Anna Nilsen

Hos oss utvecklas du hantverksmässigt, konstnärligt och intellektuellt. Vi arbetar i små grupper och varje students individuella process och inriktning sker i direkt dialog med lärare och handledare. Våra skräddarsydda lokaler på Campus Lidingö ger dig tillgång till mycket välutrustade verkstäder.

Du får unika möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du väljer ett projekt att praktiskt och vetenskapligt bearbeta, dokumentera och presentera.

Med traditionen som utgångspunkt och ett hållbart förhållningssätt arbetar vi med möbler för samtid och framtid. Välkommen till oss!

 

Utbildningar

Kalender

11 november 2023

Utställning: Skåpmat - Form och innehåll ur historiens möbelskafferi

11 november 2023 kl. 11.00 - 03 mars 2024 kl. 17.00 Historiska museet Stockholm

Malmstens sistaårsstudenter har grävt djupt i Historiska museets samlingar och studerat medeltida skåp. Därefter har de tillverkat repliker och formgivit nya skåp med sikte på samtida och framtida utmaningar. Nu visas resultaten sida vid sida med originalföremålen. För öppettider och priser, se Historiska museets hemsida.

Kontakt

6 december 2023

Möbelutställning: Möbelhistoriska arketyper

06 december 2023 kl. 08.00 - 10 januari 2024 kl. 16.30 Kåkenhus (Utanför infocenter)

Vid Malmstens är kulturhistorien en självklar del i omvärldsspaningen. Med rötterna i traditionen skapas möbler i samtiden med sikte på framtiden. Vad detta kan innebära rent konkret berättar vi om i denna utställning där innehållet hämtats från kursen Möbelhistoriska arketyper, en av de kurser som studenter vid de tre programmen Möbeldesign, Möbelsnickeri och Möbeltapetsering. 

Kontakt

8 februari 2024

Rundtur på Campus Lidingö

Rundtur på Campus Lidingö

Av Linköpings universitets fyra campus utgör Campus Lidingö det minsta. Litet, men naggande gott vill vi påstå! Malmstens skräddarsydda lokaler som stod klara 2009 erbjuder välutrustade verkstäder, ateljéer och bibliotek, och campus är öppet alla dagar i veckan. Det här är en unik plats för dig som vill vara kreativ i ett akademiskt sammanhang. Välkommen med på en rundtur!

Aktuellt

Illustration: Linnea Nilsson Lundell

Hantverksdagboken på besök – lyssna på podden

Funderar du på att söka till Malmstens eller är nyfiken på hur det är att vara student här?  Sebastian Mateu, alumn, hälsade på för ett samtal om Malmstens LiU.

Teknik och tradition möts i Malmstens verkstäder

Tack vare en donation står nu en splitter ny CNC-fräs på plats i Malmstens verkstäder på Campus Lidingö. Bakom den generösa gåvan står Ann-Sofie Mattson och Kerstin Skarne.

Lekfullt när Malmstens intar Lagaplan.

Lekfullt när Malmstens intar Lagaplan

Möbeldesignstudenter från Malmstens har skapat möblerna till årets sommartorg i Bagarmossen. Nu står Lagaplan redo för stora och små besökare – oavsett om man vill pusta ut eller leka!

Från idé till färdig produkt

Följ med i processen när tekniker Carl Angtoft och adjunkt Frida Erson Lundström samarbetar i ett projekt från idé till färdig produkt.

Kontakta oss

Adress

Besöksadress

Malmstens Linköpings universitet

Campus Lidingö

Larsbergsvägen 8, Lidingö

Postadress

Malmstens Linköpings universitet
Larsbergsvägen 8
181 39 Lidingö

Besök Linköpings universitet och Campus Lidingö

Byggmästare John Mattsons bibliotek

Byggmästare John Mattsons bibliotek är en del av Linköpings universitetsbibliotek och har fått sitt namn efter en donation från Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse. 

Biblioteket ligger på Malmstens på Lidingö och innehåller framför allt böcker om möbler, trä och design. I biblioteket finns även tidskrifter som behandlar hantverk, design, konst och kulturvård.
John Mattsons bibliotek
(c)copyright jann@lipka.se

Organisation