Malmstens Linköpings universitet (MLU)

Är du också nyfiken på möbler? Vi erbjuder utbildningar i möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering. Våra tre kandidatprogram ger dig möjlighet att upptäcka helheten och fördjupa dig i detaljerna.

Malmstens LiUMalmstens LiU Foto Anders och Mia Hos oss utvecklas du hantverksmässigt, konstnärligt och intellektuellt. Vi arbetar i små grupper och varje students individuella process och inriktning sker i direkt dialog med lärare och handledare. Våra skräddarsydda lokaler på Campus Lidingö ger dig tillgång till mycket välutrustade verkstäder.

Du får unika möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du väljer ett projekt att praktiskt och vetenskapligt bearbeta, dokumentera och presentera.

Med traditionen som utgångspunkt och ett hållbart förhållningssätt arbetar vi med möbler för samtid och framtid. Välkommen till oss!

Utbildningar

Kalender

16 juni 2023

Malmstens intar Lagaplan!

16 juni 2023 kl. 14.00 - 30 september 2023 kl. 23.00 Lagaplan, Bagarmossen

5 oktober 2023

Sthlm Craft Week: The New is Old – Tradition is the Challenge

kl. 10.00 – 18.00 Malmstens LiU

6 oktober 2023

Sthlm Craft Week: Utställning Sträng/String

06 oktober 2023 kl. 12.00 - 08 oktober 2023 kl. 17.00 Malmstens LiU

7 oktober 2023

Sthlm Craft Week: Visning av Malmstens

kl. 14.00 – 15.00 Malmstens LiU

8 oktober 2023

Sthlm Craft Week: Visning av Malmstens

kl. 14.00 – 15.00 Malmstens LiU

Rundtur på Campus Lidingö

Rundtur på Campus Lidingö

Av Linköpings universitets fyra campus utgör Campus Lidingö det minsta. Litet, men naggande gott vill vi påstå! Malmstens skräddarsydda lokaler som stod klara 2009 erbjuder välutrustade verkstäder, ateljéer och bibliotek, och campus är öppet alla dagar i veckan. Det här är en unik plats för dig som vill vara kreativ i ett akademiskt sammanhang. Välkommen med på en rundtur!

Aktuellt

Från idé till färdig produkt

Följ med i processen när tekniker Carl Angtoft och adjunkt Frida Erson Lundström samarbetar i ett projekt från idé till färdig produkt.

Kontakta oss

Adress

Besöksadress

Malmstens Linköpings universitet

Campus Lidingö

Larsbergsvägen 8, Lidingö

Postadress

Malmstens Linköpings universitet
Larsbergsvägen 8
181 39 Lidingö

Besök Linköpings universitet och Campus Lidingö

Byggmästare John Mattsons bibliotek

Byggmästare John Mattsons bibliotek är en del av Linköpings universitetsbibliotek och har fått sitt namn efter en donation från Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse. 

Biblioteket ligger på Malmstens på Lidingö och innehåller framför allt böcker om möbler, trä och design. I biblioteket finns även tidskrifter som behandlar hantverk, design, konst och kulturvård.
John Mattsons bibliotek
(c)copyright jann@lipka.se

Organisation