Årets avgångsstudenter från kandidatprogrammen i Möbeldesign, Möbelsnickeri och Möbeltapetsering visar sina examensarbeten och avancerade möbler.

För dig som har möjlighet finns utställningen att se på plats på Campus Lidingö 23-26 maj. Varmt välkommen!

Examensarbete 2024 - Möbeldesign

Möbel av Joel Bauer

Joel Bauer

Hur kan en typiskt underutnyttjad och svårinredd yta, som hörnet, omvandlas till en mångsidig plats för arbete och kreativitet?

Möbel av Moa Bendes

Moa Bendes

Vi döljer ofta vår källsortering och det finns för lite plats. Men vad händer om vi istället framhäver den och integrerar källsortering som en del av inredningen?

Möbel skapad av Ellen Corp

Ellen Corp

Upplev berättelsen om förändring genom tre tapeter, ett vitrinskåp, ett sideboard samt en matta. Med mina tapeter vill jag visa utvecklingen från barnets nyfikenhet till den vuxna och livserfarna kvinnan.

Möbel skapad av Pehr Åke Granberg

Pehr Åke Granberg

Ett hem på hjul som innehåller kontor, kök, viloplats, förvaring med möbler och inredningsobjekt. Tillverkningen utgår ifrån material/spill som jag har samlat på mig under de tre år jag studerat på Malmstens.

Möbel skapad av Jakob Hallström

Jakob Hallström

Vad känner du när du tittar på de här stolarna? Det har varit ingången i det här arbetet om gestaltning och emotionell design.

Möbler skapad av Johanna Hjalmarsson

Johanna Hjalmarsson

En duo, två motpoler och två olika uttryck där båda hänger ihop men är varandras olikheter. Genom att utgå från en gemensam stomme undersöker jag hur estetiska förändringar kan påverka vår syn på möbler.

Möbel skapad av Pantip Johansson

Pantip Johansson

Ett modulbaserat hyllsystem som tar stor inspiration från det traditionella thailändska huset, uttryckt i skandinavisk stil. En konversationsstartare för ett kulturutbyte så att vi kan lära oss av varandras kulturer.

Möbel skapad av Lovisa Kanten och Emelie Nilsson

Lovisa Kantén

Kan en möbel bidra till en förändrad vy på klädkonsumtion och minska begäret att överkonsumera kläder? Vy är ett modulärt klädförvaringssystem som guidar användaren att värna om plaggen man redan äger och älskar.

Möbel av Älva Montell

Älva Montell

Med fokus på hållbarhet om människans relation till möbler, inredning och design. En kollektion möbler ämnade för egentillverkning där endast instruktionsmanual, brädgårdsvirke och handverktyg är nödvändiga.

Möbel skapad av Lovisa Kanten och Emelie Nilsson

Emelie Nilsson

Kan en möbel bidra till en förändrad vy på klädkonsumtion och minska begäret att överkonsumera kläder? Vy är ett modulärt klädförvaringssystem som guidar användaren att värna om plaggen man redan äger och älskar.

Möbel av Erik Zimdhal

Erik Zimdahl

Vad är det som driver skapandet av nya objekt? Jag har utgått från inspiration när jag genom designprocessen med renderingar, 3D-printning och prototypbygge, utformat en cafégrupp.

Examensarbete 2024 - Möbelsnickeri

Möbel av Moa Adrian

Moa Adrian

Jag har inte bara grottat ner mig i intarsians årtal, namn, stilar, metoder, tekniker och maskiner genom tiderna, utan även landat i en bekvämlighet när det kommer till mitt konstnärliga skapande.

Möbel av Wilma Friberg

Wilma Friberg

Kolonnskåpet må ha blivit bortglömt i modern tid, men bär på en tidlös charm. Jag vill med mitt kolonnskåp påminna om, och hylla denna möbel.

Möbel av Fanny Hestner

Fanny Hestner

Går det att snickra utan skiss, ritning, text och mätverktyg? Jag har undersökt kreativitet, minne och den spatiala förmågan genom att förbjuda de mest grundläggande formgivningsverktygen.

Möbel av Lars Idesten

Lars Idesten

Förslag för en platsspecifik konstnärlig gestaltning. Prototyper i naturlig skala i gränslandet mellan möbel och skulptur. Återbruk av material och funnen form har verkat som vägen framåt i skapande och komposition.

Möbel av Richard Poland

Richard Poland

Vad kan man kan åstadkomma av redan ratade träbitar? Serien Spill är resultatet av min undersökning, där tunnaste remsan trä kan bli ett vackert designelement eller en fiffig klädhängare av kapade korta bitar.

Möbel av Mikael Reijmar

Mikael Reijmar

Hur kan man säkra arbetsstycken i CNC-maskiner? Jag har skapat en flexibel träfixtur som kan hålla olika typer av arbetsstycken, vilket minskar resursåtgång och maskinskador.

Möbel av Richard Sviberg

Richard Sviberg

En gungade pall av formpressad ask och flätat papperssnöre. Denna möbel uppmuntrar till lek och ett aktivt sittande, tillsammans med din gungande vän.

Möbel av Henrik Säving

Henrik Säving

Jag har undersökt hur man tillverkar olika sammansättningar som kan finnas i vitrinskåp och hur dessa sammansättningar kan användas för att skapa olika estetiska uttryck.

Möbel av Örjan Wennbom

Örjan Wennbom

Går det att undvika syntetiskt lim i skiktlimmade trämöbler? Jag har studerat några olika naturliga limmer och tillverkat en nydesignad pall i skiktlimmad björk med uteslutande naturligt lim och ytbehandling.

Examensarbete 2024 - Möbeltapetsering

Kontakt

Organisation