Möbelsnickeri, 180 hp

Examensarbete - INTARSIA – dekopör på sju veckor

Mitt examensarbete tar avstamp i mitt energiska intresse för konsthantverket intarsia, där intarsiatavlan “Albeit Dimly” utgör resultatet av den praktiska delen. På vilket sätt och med vilka tekniker arbetar en nutida dekopör? ”INTARSIA - Dekopör på sju veckor” är en uppgift jag tilldelat mig själv som krävt stort intresse och pannben.

Utöver att ha studerat traditionella tekniker och metoder är jag medveten om utföranden av intarsia med laser, CNC-maskin och maskinell kniv. Efter att ha utfört tester, analyserat och reflekterat över utvalda tekniker har jag valt att lägga mig någonstans mitt emellan. Jag har sågat på en eldriven figursåg vilket resulterat i ett fristående konstverk där jag tillämpat de olika testade teknikerna.

Mail: moaadrian.woodart@gmail.com
Instagram: @moaadrian

Möbel av Moa Adrian
David Lagerlöf
Möbel av Moa Adrian

Avancerad möbel – Gesäll – Minnesskåp

Minnesskåp är resultatet av ett samarbete mellan mig och designstudenten Joel Bauer i kombination med en vistelse i Rolf Lehmanns intarsiaverkstad i Bodafors. Där tillverkade jag under drygt en månad intarsian som pryder skåpets dörrar. Tillverkningen tog 260 timmar och möbeln är granskad, godkänd och tilldelad silvermedalj.

Minnen i objekt är viktiga för mig och kan variera från fotografier, dofter, smycken och små sockerförpackningar. Vissa kanske är gömda i lådor, personliga och svåra att komma åt medan andra visas upp och är lätta att plocka fram.

När vi drömmer bearbetar vi våra vakna upplevelser: minnen. Motivet på skåpets dörrar är en illustration av en dröm.

Formgivning: Joel Bauer och Moa Adrian
Konstnär/dekopör: Moa Adrian
Material: Valnöt, lönn, björk & mässing
Mått: B 400 mm D 450 mm H 1200 mm

Möbel av Moa Adrian

Möbel av Moa Adrian

Vårutställning 2024

Organisation