Tvåstegsverifiering för studenter

Under våren 2023 blir det obligatoriskt att ha tvåstegsverifiering på sitt studentkonto för att upprätthålla säkerheten. Aktivera det redan nu för att göra det vid en tidpunkt som passar dig. Alla med ett studentkonto på LiU kan aktivera tvåstegsverifiering. 

Tvåstegsverifiering bidrar med en extra bekräftelse på att det är du som loggar in på ditt LiU-konto när du befinner dig utanför campus. Du har även möjlighet att neka inloggningsförsök som du inte känner igen.

Ny student?

Är du ny student? Följ instruktionen i checklistan.

Befintlig student - hur du aktiverar

  1. Ta en titt på videon här nedanför.
  2. Aktivera via tsv.liu.se

När du har aktiverat

Hur fungerar det?

När du aktiverat tvåstegsverifiering och befinner dig utanför våra campus och ska logga in på IT-tjänster behöver du verifiera din inloggning med hjälp av appen Microsoft Authenticator i din mobiltelefon.

Du kommer att meddelas i inloggningsförfarandet när du behöver verifiera dig. Se till att ha notiser påslagna i verifieringsappen.

Stoppa obehörigt försök till inloggning

Viktigt! Får du en verifieringsförfrågan vid något tillfälle när du själv inte håller på att logga in på ditt konto: välj att neka inloggningen. Det kan vara någon annan som försöker använda dina kontouppgifter, vilket du med aktiverad tvåstegsverifiering har möjlighet att hindra.

Väljer du att neka en inloggning får du en följdfråga om du vill rapportera denna händelse som ett bedrägeriförsök. Väljer du att göra det skickas ett ärende till LiU:s IT-säkerhetsgrupp.