Nationalekonomi, master - information till dig som är antagen

Glad student med hörlurar

Gratulerar till ditt val av utbildning! Vi och våra kollegor vill önska dig varmt välkommen till Masterprogrammet i Nationalekonomi vid Linköpings universitet (LiU). Vi vill hjälpa dig att göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik, spännande och rolig.

Masterprogrammet i Nationalekonomi är en spetsutbildning på avancerad nivå som ger dig verktyg och perspektiv för att förstå, analysera och utreda ekonomiska frågor inom såväl mikro-, makro- som finansiell ekonomi.

Du kan läsa mer om programmet på https://liuonline.sharepoint.com/sites/Lisam_P-F7MNE. Du har åtkomst till den här sidan efter 7 augusti då du aktiverat ditt LiU-id.

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktperson. Om du har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet på infocenter@liu.se eller tel. 013-28 17 00 (telefontid måndag och torsdag 13.00-14.00).

Upprop och reservantagning

Upprop

Upprop med introduktion för samtliga antagna äger rum måndagen den 21 augusti klockan 8.15 i sal A31 hus A på Campus Valla. 

Om du skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till studievägledare Malin Gröndahl Maass (malin.grondahl.maass@liu.se), annars förlorar du din studieplats.

Om du inte vill ha din plats så lämna återbud på www.antagning.se.

Reservantagning

Reserver kontaktas via telefon efter kl 10.00 den 21 augusti.

Mottagning av nya studenter

Studentsektionen FLiNS hälsar dig varmt välkommen till LiU! FLiNS arbetar för studenter på Politices kandidat-programmet, frikursare samt masterstudenter. Vi arbetar för att göra studenternas studietid så bra som möjligt genom att främja gemenskap, vara vägledande, stöttande och försöka uppfylla idéer. Senare i höst vankas en sittning för masterstudenterna, håll utkik efter mer information om det!

FLiNS hemsida

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom TimeEdit. Sök på kurskod för att få fram schemat. Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

De första kurserna på programmet är:

Tillämpad beteendeekonomi, 7,5 hp  (730A38)

Mikroekonomisk teori, 7,5 hp  (730A25)

Dessa kurser går parallellt. Tänk på att införskaffa kurslitteraturen i tid!

Kontakt

Tips till dig som ny student

Antagen till LiU