Bli expert på lärande och ledarskap! Vi ger dig verktygen för kreativ undervisning, starkt ledarskap och ämneskunskaper. Dessutom får du möjlighet att specialisera dig, praktisera och utforska internationellt utbyte för att bli en eftertraktad lärare och ledare.

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

HT 2024 / Helfart / Linköping

Stängd för sen anmälan

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

HT 2024 / Helfart / Västervik

Inställd

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

HT 2024 / Helfart / Nyköping

Inställd
Samhället behöver fler passionerade lärare som vill göra skillnad i elevernas liv. Genom vår utbildning når du din fulla potential och får chansen att forma framtidens generation. 

Kurser och valmöjligheter

Redan från starten av utbildningen kommer du att studera ämnen som lärande, utveckling och kunskapsbedömning, samt skolans roll som social och pedagogisk miljö. Under de kommande terminerna fördjupar du dina kunskaper inom svenska, engelska och matematik, samtidigt som du utforskarområden som specialpedagogik och lärarenssociala och pedagogiska ledarskap. 

Du kommer också att få välja ett ämnesblock att specialisera dig inom, antingen samhällsorienterande, naturorienterande/teknik, idrott eller svenska som andraspråk. Mot slutet av utbildningen kommer du att fördjupa dig både teoretiskt och praktiskt genom att läsa ytterligare kurser inom områden som utvecklingsarbete inom skolan, vetenskapsteori och examensarbete.

Studieorterna Nyköping och Västervik 

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 med studieort Nyköping och Västervik är inställt hösten 2024. Linköpings universitet startar programmet hösten 2024 med studieort Linköping och programmet är öppet för sen anmälan fram till 1 augusti. Linköpings universitet har även ett stort fristående kursutbud, bland annat fler vägar in-kurser som kan vara intressanta för dig som vill bli grundlärare i årskurs 4-6. Maila studievagledning@uv.liu.se om du önskar ta kontakt med en studievägledare om vilka alternativ som finns för dig som vill komma igång med studierna till grundlärare i år.

Lär av de bästa handledarna

Genom vår verksamhetsförlagda utbildning (VFU) får du praktisera på grundskolor i 20 veckor. Delta i planering, genomförande och utveckling av undervisning med en erfaren lärare som din handledare och stöd. Vi samarbetar med utvalda skolor i Östergötland, Småland och Södermanland. 

Vidga dina vyer - utforska global profil

Ta chansen att studera kurser och genomföra VFU utomlands för att få en global profil som berikar din examen. Samarbeten med internationella lärosäten i länder som till exempel USA, Japan och Kenya kan ge helt nya perspektiv på skolan och människors livsvillkor.

Det här läser du

Ladda ner programmets studiegång

Meritvärde

Undrar du vad som krävs för att komma in? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har.

Antagningsstatistik

Utlandsstudier inom programmet

Röster om programmet

Hur är det att läsa decentraliserat?

Therese Essén och Karolina Alm berättar hur det är att läsa en decentraliserad utbildning.

Jakob läser decentraliserat

Ett vikariat fick Jakob att bestämma sig för att bli lärare

När Jakob väl hade bestämt sig för en lärarkarriär så tyckte han decentraliserad utbildning var en god idé.

Varför valde du Linköpings universitet och Campus Västervik?

– Jag har hört ett gott rykte om Linköpings universitet och speciellt lärarutbildningen. Samt att LiU erbjuder lösningar som decentraliserad form. Jag befann mig i ett läge när jag inte ville flytta till annan ort och plugga och därför var Campus Västervik perfekt för min del.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

– Jag vill arbeta som lärare för jag gillar att se barnen utvecklas och göra skillnad för dem. Men jag har också tankar på att arbeta som polis, men det får bli senare i livet i så fall.

Hur ser en vanlig dag ut på din utbildning?

– En vanlig dag på min utbildning är oftast att klassen samlas på campus vid 8 eller 10 på förmiddagen och genomför dagens första moment som ofta är en föreläsning. Efter den är slut äter vi gemensam lunch i skolans café och småpratar lite. Efter lunch genomför vi ofta ytterligare ett pass i form av seminarium eller liknande innan man vänder hemåt för dagen.

Vad är det bästa utbildningen?

– Det bästa med min utbildning är att den verkligen är viktig för att framtidens samhälle ska fungera. Man har som lärare en så otroligt stor chans att påverka och vara en viktig del av sina elevers liv och att utbildningen förbereder en för att bli en så bra lärare som möjligt är väldigt bra.

Vad är det bästa med att plugga på LiU?

– Duktiga lärare, gemenskap och alltid en strävan att utvecklas. Här på Campus Västervik är det smidigt, familjärt och otroligt hjälpsam och trevlig personal.
Ung man vid dator
Jakob Ericksson läser till Grundlärare i årskurs 4–6 Elin Björnsson
Jag var inte redo att flytta till en annan stad för att studera, vilket gjorde Campus Västervik och lärarutbildningen på LiU till det perfekta valet för mig

Campus

Livet som student