Grundlärare i årskurs 4-6, 240 hp

Bra lärare är det viktigaste som finns. Alla barn vill lyckas i skolan och behöver dig som vill hjälpa dem att nå sina drömmar. Lockas du av att inspirera och vägleda vetgiriga barn så har du kommit rätt.

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

HT 2020, Helfart, Linköping

Stängd för sen anmälan

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

HT 2021, Helfart, Linköping

Inte öppen för anmälan

Som mellanstadielärare spelar du en viktig roll i dina elevers liv. Du blir expert på dessa åldrar, både vad gäller lärande och social utveckling. Utbildningen omfattar fyra år och ger dig förutsättningar att bli en kreativ lärare med stark ledarkompetens och goda ämneskunskaper.

Utbildningens innehåll och internationellt utbyte

Du börjar utbildningen med att läsa kurser om exempelvis lärande och utveckling och kunskapsbedömning samt skolan som social och pedagogisk miljö. De följande terminerna studerar du svenska, engelska och matematik och fördjupar dig inom till exempel specialpedagogik och lärarens sociala och pedagogiska ledarskap.

Du kommer även att få välja ett ämnesblock – samhällsorienterande, naturorienterande/teknik eller praktiskt estetiskt (musik, bild eller idrott). Mot slutet av utbildningen fördjupar du dig både vetenskapligt och praktiskt. Du läser ytterligare några kurser inom bland annat utvecklingsarbete inom skolan samt vetenskapsteori och examensarbete.

Under utbildningen har du en nära kontakt med grundskolans verksamhet. Du gör bland annat 20 veckors praktik, så kallad verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Den gör dig redo för ditt framtida uppdrag som lärare. VFU-veckor har du kontinuerligt under hela din utbildning. Linköpings universitet placerar studenter på VFU på utvalda skolor i Östergötland och i delar av Småland och Södermanland.

Det finns möjlighet att både läsa kurser och göra VFU utomlands vilket gör det möjligt att ansöka om en global profil i din examen. LiU har exempelvis samarbeten med lärosäten i Kentucky i USA, Japan och Irland.

Mellanstadielärare - ett framtidsyrke

Lärare i mellanstadiet är listat som ett framtidsyrke (Framtidsutsikter, SACO, 2018). Det innebär att personer med en lärarexamen är högt eftertraktade – du behövs! För den som vill finns det möjlighet att läsa vidare till speciallärare, specialpedagog eller fördjupa sina kunskaper ytterligare genom en master i pedagogiskt arbete eller fortsätta in på forskarutbildning.

Det här läser duVisa/dölj innehåll

MeritvärdeVisa/dölj innehåll

Undrar du vad som krävs för att komma in? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har.

Antagningsstatistik

Röster om programmetVisa/dölj innehåll

ArtiklarVisa/dölj innehåll

UtlandsstudierVisa/dölj innehåll