Som student kan du ibland behöva stöd och råd. Inom Linköpings universitet finns en omfattande verksamhet för att hjälpa och underlätta under utbildningen.
Vi hjälper dig
Biblioteks- och informationsservice
Linköpings universitetsbibliotek finns på campus Norrköping, Valla och US. Här finns kurs- och referenslitteratur, läsplatser och även grupprum och datorplatser. Biblioteket erbjuder även handledning i informationssökning, källkritik och referenshantering med mera.
På Infocenter kan du få hjälp med studieadministrativa ärenden som aktivering av LiU-ID och registrering, LiU-kort och intyg. Infocenter finns i Studenthuset på campus Valla, i Kåkenhus på campus Norrköping och i Växthuset på campus Norrköping. Du kan även nå Infocenter på telefon och via e-post/kontaktformulär.
Som student har du tillgång till ett stort antal LiU-gemensamma resurser – bland annat datorsalar, skrivare, trådlöst nätverk och även en digital lärplattform. Du får också tillgång till vissa licenserade programvaror under dina studier. Stöter du på IT-problem relaterat till dessa resurser kan du kontakta IT:s kundcenter för hjälp.
Att må bra är en god grund för lyckade studier. Studenthälsan vid Linköpings universitet hjälper dig som student med frågor och bekymmer som rör din hälsa, ditt mående och dina studier - helt kostnadsfritt! All personal är utbildad och har tystnadsplikt. Du kan komma på stödsamtal, få rådgivning och gå på workshops och föreläsningar, till exempel om stresshantering och studieteknik, som hjälper dig till en förändring för att må bättre.
För dig som student finns också studenthälsa.se till hjälp för ett bättre mående under studietiden. På den här webbplatsen - där LiU ansvarar för den nationella samordningen - hittar du olika tips och förebyggande information om allt från sömnsvårigheter till ekonomistress.
Språkverkstaden kan hjälpa dig att förbättra dina akademiska texter, bli säkrare i att tala inför andra och att hitta en studieteknik som hjälper dig i studierna.
Förberedd? Introduktion till akademiskt skrivande är en kurs för dig som vill lära dig mer om och prova på skrivande på universitetsnivå för att bli mer förberedd för dina kommande studier.
Har du en funktionsnedsättning och vill börja plugga på universitetet? För att få tillgång till det särskilda pedagogiska stödet måste du göra en ansökan om stöd och i samband med det bifoga ett intyg som bekräftar en varaktig funktionsnedsättning. Ta reda på vilket pedagogiskt stöd du kan få.