Engagera dig som alumn

Du som är alumn är mycket värdefull för Linköpings universitet – alumnerna är våra bästa ambassadörer! Vill du hjälpa till att utveckla våra utbildningar och ge blivande och nuvarande studenter en inblick i livet efter studierna?

Johan Söderström, vd för ABB Sverige och LiU-alumn, gästföreläser för en fullsatt sal. Foto: Ann-Christine Lekberg.

Bli mentor eller gästföreläsare

Flera utbildningar har mentorskapsprogram som kopplar ihop en student och en alumn. Ett mentorskap ger inte bara adepten (studenten) inblick i arbetslivet och ett svar på frågan "vad kan jag bli?", det ger även mentorn en möjlighet att reflektera över sin karriär och dela med sig av sina erfarenheter.

Vill du bli mentor eller gästföreläsa vid LiU? Kryssa i att du är intresserad i din profil i alumninätverket LiU Alumni (se nedan), så vet vi att vi kan höra av oss till dig. Du kan också kontakta sektionen för din utbildning direkt.

Erbjud studentuppdrag eller exjobb

Har du förslag på uppdrag som du tror kan genomföras inom ramen för en utbildning? Det kan vara problem, tankar eller idéer som du önskar att en student ska arbeta med, till exempel marknadsundersökningar, analyser eller utveckling av teknisk utrustning.

Kryssa i att du är intresserad av att erbjuda exjobb i din profil i alumninätverket LiU Alumni (se nedan), så tar vi kontakt med dig om det kommer en förfrågan till oss.

Du kan också använda dig av tjänsterna studentuppdrag.se eller Linköpings universitets jobbportal LiU Career Gate.

Ta emot studiebesök

Många utbildningar, sektioner och studentföreningar ordnar studiebesök hos företag, myndigheter och organisationer. En del sektioner erbjuder också Skugga en alumn, där en student får följa en alumn under en arbetsdag.

Vill du ta emot studenter och visa upp verksamheten på din arbetsplats? Kryssa i att du är intresserad av att ta emot studiebesök i din profil i alumninätverket LiU Alumni (se nedan) eller kontakta den utbildning, sektion eller förening du är intresserad av direkt.

Håll kontakten via nätverket LiU Alumni

Bli medlem/logga in

Andra förslag

Du har kanske andra tankar och idéer om hur du vill engagera dig? Hör gärna av dig till oss och berätta!

Alumn tog emot student

Vill du veta mer om alumniverksamheten?

Kontakta alumniansvarig