Engagera dig som alumn

Du som är alumn är mycket värdefull för Linköpings universitet – alumnerna är våra bästa ambassadörer! Vill du hjälpa till att utveckla våra utbildningar och ge blivande och nuvarande studenter en inblick i livet efter studierna?

Foto: Anna NilsenBli mentor eller gästföreläsare

Flera utbildningar har mentorskapsprogram som kopplar ihop en student och en alumn. Ett mentorskap ger inte bara adepten (studenten) inblick i arbetslivet och ett svar på frågan "vad kan jag bli?", det ger även mentorn en möjlighet att reflektera över sin karriär och dela med sig av sina erfarenheter.

Vill du bli mentor eller gästföreläsa vid LiU? Hör av dig till oss på LiU Alumni, alumni@liu.se. Du kan också kontakta sektionen för din utbildning direkt.

Erbjud studentuppdrag eller exjobb

Har du förslag på uppdrag som du tror kan genomföras inom ramen för en utbildning? Det kan vara problem, tankar eller idéer som du önskar att en student ska arbeta med, till exempel marknadsundersökningar, analyser eller utveckling av teknisk utrustning.

Kontakta LiU Alumni på mail alumni@liu.se.

Du kan också använda dig av tjänsterna studentuppdrag.se eller unitalent.se.

Ta emot studiebesök

Många utbildningar, sektioner och studentföreningar ordnar studiebesök hos företag, myndigheter och organisationer. En del sektioner erbjuder också Skugga en alumn, där en student får följa en alumn under en arbetsdag.

Vill du ta emot studenter och visa upp verksamheten på din arbetsplats? Kontakta LiU Alumni, alumni@liu.se, eller kontakta den utbildning, sektion eller förening du är intresserad av direkt.

Andra förslag

Du kan också höra av dig direkt till alumni@liu.se om du vill engagera dig på annat sätt. Hör gärna av dig till oss och berätta om du har tankar och idéer om hur du vill engagera dig.

Gå med i alumninätverket

Talmannen gästföreläser varje år

Vill du bidra till LiU:s utbildning och forskning?

Vill du veta mer om alumniverksamheten?