Linköping University Electronic Press

Linköping University Electronic Press (LiU E-Press) är universitetets egna förlag. Dess främsta uppdrag är att sprida LiU:s forskningsresultat genom att tillgängliggöra publikationer författade av studenter och forskare vid LiU.

Förlaget sorterar organisatoriskt under Universitetsbiblioteket och är en icke-kommersiell aktör utan vinstintresse. Alla författare som publicerar sig via LiU E-Press behåller upphovsrätten till sitt arbete.

LiU E-Press publicerar akademiska tidskrifter, konferensproceedings och databaser. Förlaget administrerar LiU:s DiVA-portal, den plattform universitetet använder för att publicera studentarbeten, avhandlingar och parallellpublicerade forskningspublikationer.

Open access-tidskrifter, databaser och conference proceedings

Förlaget är publiceringsvärd för ett flertal akademiska open access-tidskrifter och publicerar också proceedings med peer review-granskat material. Även longitudinella databaser såsom Medicinhistoriska databasen och Östergötlands kyrkböcker samt serier vid LiU tillgängliggörs av förlaget.

Tidskrifter
Databaser