Hitta bostad

Egen lya, korridor eller kollektiv? Bostadssituationen i Linköping och Norrköping är bättre än i många andra städer, men tänk på att vara ute i god tid. Här får du tips på hur och var du hittar ditt nya hem!

Foto: Anna Nilsen

5 tips för att få bostadVisa/dölj innehåll

LiU har inga egna bostäder men vi vill gärna tipsa dig om hur du hittar ditt nya hem.

1. Börja leta bostad tidigt

2. Ställ dig i kö hos flera bostadsbolag

3. Håll koll på poängen

4. Var öppen för olika bostadslösningar

5. Tänk lite längre

Bild på studentbostadFrån Colonia är det nära till Vallaskogen. Foto Teres Wramell

Kommer jag få bostad?

Hur är det egentligen att vara student vid LiU? Fyra av våra studenter från olika utbildningar diskuterar och berättar om sin vardag på våra olika campus. I detta klipp diskuteras bostadsfrågan.

Bo i Linköping Visa/dölj innehåll

Studentbostäder i Linköping

Hitta ditt studentboende i Linköping!

Studentbostäder är ett kommunalt bolag där du kan du registrera dig från den dagen du fyller 17 år. Du behöver inte invänta ditt antagningsbesked för att få registrera dig och börja samla köpoäng, men du måste vara antagen på LiU och ha fyllt 18 år för att få göra intresseanmälningar på bostäder. Nyantagna studenter från utanför Linköpings kommun har förtur till korridorsrum.

Studentbostäder

Stångåstaden är det kommunala bostadsbolaget i Linköping. Via dem kan du registrera dig i den allmänna bostadskön där du inte behöver vara student för att söka.

Stångåstaden

Heimstaden erbjuder studentbostäder i området Ryds allé i närheten av universitetet. Du måste ha fyllt 18 år, studera i Linköping och kunna intyga att du är student om du blir erbjuden en studentbostad.

Heimstaden

Colonia är ett nytt studentbostadsprojekt just intill Campus Valla. Du kan ställa dig i kö hos hyresbolaget ByggVesta från 16 års ålder, men behöver ha fyllt 18 år samt vara antagen till LiU för att kunna intresseanmäla dig på bostäder.

Colonia - Live to Grow

Privata hyresvärdar i Linköping

Hitta en privat hyresvärd i Linköping!

Linköpings kommun samlar alla privata hyresvärdar i kommunen på sin hemsida. Många mindre bolag har inget kösystem utan hyr ut enligt principen "först till kvarn" när de har lediga lägenheter. Hos kommunen finns också information om hyresvärdar som erbjuder studentboende.

Linköpings kommun - information om studentboende

Linköpings kommun - hyresvärdar

Bo i Norrköping Visa/dölj innehåll

Studentbostäder i Norrköping

Hitta ditt studentboende i Norrköping!

Kommunala Studentbo erbjuder studentbostäder med förtur till antagna studenter vid Campus Norrköping, och särskilt för studenter som kommer från andra kommuner utanför pendlingsavstånd. Du kan registrera dig och samla köpoäng innan du blivit antagen, men för att kunna intresseanmäla och teckna avtal på bostäder måste du kunna uppvisa antagningsbevis från LiU.

Studentbo

Hyresbostäder är kommunens allmänna bostadsbolag, där du kan ställa dig i kö tillsammans med andra invånare i Norrköping. Via dem kan du bland annat söka särskilda lägenheter i projektet "Unga Hem", där bara personer under 24 år får teckna hyresavtal.

Hyresbostäder

Privata hyresvärdar i Norrköping

Hitta en privat hyresvärd i Norrköping!

Norrköpings kommun har samlat information om privata hyresvärdar i kommunen. Många mindre bolag har inget kösystem utan hyr ut enligt principen "först till kvarn" när de har lediga lägenheter.

Norrköpings kommun - hyresvärdar

Bo tillfälligt eller i Stockholm Visa/dölj innehåll

Tillfälligt boende

Hitta ett tillfälligt boende!

KOMBO är en hyresgästförening för studenter vid LiU. På deras hemsida finns bra tips om att söka bostad i Linköping och Norrköping, och bostadsförmedling med lediga rum och lägenheter för studenter. Hos KOMBO kan du också få hjälp med att hitta ett tillfälligt boende om du inte lyckats få tag på en bostad när studiestarten närmar sig.

KOMBO

Om du inte har hittat något boende till terminsstarten, eller om du läser på distans och ska besöka campus en kortare period, kan vandrarhem eller hotell vara ett alternativ. På kommunernas egna hemsidor hittar du olika kortsiktiga bostadslösningar i alla prisklasser.

Visit Linköping

Visit Norrköping

Studentbostäder i Stockholm

Hitta ditt studentboende i Stockholm!

Studentbostadskö i Stockholm - för dig som studerar på campus Lidingö.

Stockholms studentbostäder

Läs mer om olika studentboendenVisa/dölj innehåll