Får jag bostad till terminsstarten?

Bostadssituationen vid LiU är bättre än vid många andra universitet, men det är ändå viktigt att du är ute i god tid.
Här har du några tips på hur du kan hitta din nya bostad:

• Var aktiv och anmäl intresse för så många bostäder som möjligt hos studentbostadsföretagen.
  • Håll koll på hur populära de olika bostäderna är, då kan du avregistrera dig från de bostäder som är mycket populära och istället registrera dig för andra med lägre poäng eller färre sökande.
  • Glöm inte bort att det finns helt vanliga bostäder, kontakta andra hyresvärdar för att se hur du kan registrera dig.
  • Var öppen för olika bostadslösningar, till exempel dela lägenhet med några andra studenter.

Foto: Anna Nilsen

Några exempel på studentbostäder i Linköping

På Studentbostäder kan du registrera från den dagen du fyller 17 år. Du behöver inte invänta ditt antagningsbesked för att få registrera dig och börja samla köpoäng men du måste vara antagen på LiU för att få göra intresseanmälningar på bostäder. Du måste även ha fyllt 18 år. Nyantagna studenter från utanför Linköpings kommun har förtur till korridorsrum.

På Byggvestas hemsida kan du lämna en intresseanmälan. 'Colonia', som bostadsområdet heter, är det nyaste studentboendet i Linköping och ligger vid Campus Valla.

På KOMBOs hemsida finns bra tips om att söka bostad i Linköping och Norrköping. Där kan du också få hjälp med att hitta ett tillfälligt boende om du inte lyckats få tag på bostad när studiestarten närmar sig. De har även en egen databas, Bostadspoolen, med privata hyresvärdar som har lediga inackorderingsrum/lägenheter till studenter.

Studentbo i Norrköping

På Studentbo i Norrköping kan du som sökande av studentbostad göra en intresseanmälan i allmänhet utan att du har blivit antagen till studier. Du kan inte anmäla intresse på en lägenhet/rum innan Studentbo fått antagningsbeskedet från VHS, alternativt direkt från dig.

Läs mer om hur du söker en bostad i Norrköping på Studentbos webbplats.

Länkar för dig som söker bostad

Linköping

Norrköping

Korridorsboende på 1 minut

Hur är det egentligen att bo i korridor? Häng med till studenten Linnéa Fällström.

Mer om bostad