När du väljer universitet väljer du också en stad. Men vi erbjuder mer än så. Linköpings universitet finns nämligen i både Linköping och Norrköping, som tillsammans utgör Sveriges fjärde största storstadsregion.

Grafisk illustration för utbildningssidorna. Tillhör studentrekrytering på KOM. Kontakta någon i studentrekryteringsteamet om du vill använda bilden.

Östergötlands två största städer är ungefär lika stora. Linköping har runt 160 000 invånare och Norrköping ca 140 000. Bägge har ett spännande pulserande stadsliv men också närhet till vacker natur. Som student märker du snart att avstånden aldrig är långa, trots städernas storlek. Till fots eller på cykel tar du dig snabbt och enkelt dit du vill.

Linköping och Norrköping på en minut

Linköping

Linköping är en av Sveriges äldsta städer med en lång kulturell tradition. Under de senaste 50 åren har Linköping vuxit till Sveriges femte största stad med ca 160 000 invånare. Här finns ett mångfasetterat näringsliv med stor branschbredd, och kluster inom flyg, miljö- och hållbarhet och informations- och kommunikationsteknik. Flera internationella företag som Saab, Ericsson, IFS, Autoliv, Sectra och Cloetta har kontor i Linköping. Här finns också ett framstående universitetssjukhus.

Trots sin snabba tillväxt finns småstadskänslan kvar. Centrum är lätt att nå från campus och erbjuder något för alla. Här finns teater, museer och konsertmöjligheter. Det finns också  kaféer, barer, restauranger och nattklubbar för alla smaker.

Läs mer om vad Linköping har att erbjuda på visitlinkoping.se.

Norrköping

Norrköping, med cirka 140 000 invånare, har en lång historia som ett industricentrum. Det gamla industriområdet vid Motala ströms strand i hjärtat av Norrköping var en gång känt för sina bomulls- och pappersbruk. Idag är platsen omsorgsfullt restaurerad till ett unikt område och inrymmer bland annat Campus Norrköping och studentkårsbyggnaden Trappan, där studenterna vanligtvis studerar, äter och umgås.

I Norrköping är ett gemensamt transportmedel spårvagnen, som har varit i bruk sedan 1904. Campus och studentbostäderna ligger mitt i Norrköping, på bekvämt gångavstånd från affärer, restauranger, klubbar och barer.

Läs mer om Norrköping har att erbjuda på visit.norrkoping.se.

En spännande region

Många möjligheter i Sveriges fjärde största region

Linköping och Norrköping ligger 200/160 km sydväst om Stockholm, i Östergötlands län och är en del av regionen East Sweden. I regionen, som är Sveriges fjärde största, finns 450 000 invånare, 45 000 företag och 180 000 arbetstillfällen inom 45 minuters pendlingsavstånd. Efter dina studier på LiU finns med andra ord många möjligheter till jobb.

I regionen finns flera globala industriföretag som Saab, Holmen, Ericsson, Siemens, Väderstadsverken, Cloetta och Toyota. Här finns flera science parks och kluster, till exempel inom flyg, IT och gröna näringar. Och ett visualiseringscenter i världsklass. Regionen har också ett framstående universitetssjukhus.

Regionen erbjuder flera kända turistattraktioner, som till exempel Kolmårdens djurpark, Göta kanal och Flygvapenmuseet - men är också ett av Sveriges mest intressanta län ur historisk synvinkel. Här finns flera fornlämningar som ruiner, runstenar och hällristningar. Kyrkor, slott och herrgårdar från medeltiden och senare perioder har också blivit välbevarade.

Läs mer om länet på www.visitostergotland.se. Och om regionen på eastsweden.se.
Ina Eriksson, Amanda Tyden, Sara Olsson och Lina Fredriksson
Ina Eriksson, Amanda Tyden, Sara Olsson och Lina Fredriksson Peter Holgersson AB

Upplev Sveriges bästa studentliv

Sveriges bästa studentstäder

Tre gånger vinnare av utmärkelsen Årets studentstad!

Här värnar vi om studenterna! Linköping och Norrköping har tillsammans vunnit Sveriges Förenade Studentkårers utmärkelse för "Årets studentstad" tre gånger. Norrköping 2013/2014 och Linköping 2016/2017 och 1999.

Åk gratis mellan städerna

Fria resor mellan våra campus i Linköping och Norrköping

Campusbussen vid hållplats Foto Magnus Johansson Vilken av de två städerna du än pluggar i så är det alltid enkelt att ta en tur till den andra. Campusbussen är bästa sättet för studenter att upptäcka sin grannstad. Och bäst av allt, den är gratis!

Läs mer om campusbussen.Universitetets fyra campusområden