Vi är stolta över våra alumner och vill gärna visa vad våra tidigare studenter arbetar med idag. Läs studenternas egna berättelser om vad som hänt efter studierna på kandidatprogrammet Kultur, samhälle och mediegestaltning (KSM).

Anna ArnérAnna Arnér, KSM-alumn

Projektadministratör och informationsansvarig på Kriminalvården.

2015-02-24

Jag är med i en projektgrupp som genomför en migrering till en ny tele- och datakommunikationslösning. Min huvudsakliga uppgift är att ge information och publicera information ut mot verksamheten samt att besvara inkommande frågor och vara ett stöd för hela produktionen. Jag är även behjälplig vid andra projekt som tillhör IT-kontoret.

Vägen dit:

Innan jag tog examen från KSM fick jag möjligheten att vara administratör/ekonomiassistent på Norrköpings tidningars media AB. Jag var där i cirka 8 månader tills denna tjänst dök upp och som jag fick tack vare erfarenhet och utbildning. 

Kontakt: anna.arner@hotmail.com

Axel Borgefalk

Egenföretagare inom webbproduktion; hemsidor och sociala medier.

2017-05-16

Jag startade webbyrån Getonnet Sweden AB efter mina studier vid KSM. Tillsammans med min kollega och medgrundare arbetar vi med att göra tydliga, snygga hemsidor med mobilanpassning. Vi strävar efter att hela tiden ligga på framkant genom att snappa upp nya trender, både tekniska och inom design, för att göra Sveriges bästa hemsidor för företag.

Vägen dit:

Anledningen till att jag valde att studera på KSM var dock mitt intresse för foto och film. Under större delen av min studietid arbetade jag dock extra inom just webbproduktion och här växte intresset för just detta ämne med ilfart.

I projektblock 6 valde jag och en programkamrat att starta en egen webbyrå. Eftersom vi tidigare hade genomfört några webbprojekt på lägre nivå gick det ganska lätt för oss att hitta en kund som behövde en ny webbsida. Vi dokumenterade vår arbetsprocess och utvärderade våra erfarenheter som nyblivna egenföretagare i en projektrapport. Projektarbetet blev ett embryo till det som senare skulle bli vårt företag Getonnet.

Idag består webben av så mycket mer än text och bilder, och att ha fått utveckla mina kunskaper inom ljudläggning, film och utställning hjälper mig dagligen att både ta fram och välja ut intressant innehåll till våra webbproduktioner.

Kontakt: axel@getonnet.se, www.getonnet.se

Jenny EilertsenJenny Eilertsen, KSM-alumn

Institutionsadministratör på Linköpings universitet, IMT - Institutionen för medicinsk teknik.

2014-02-24

Just nu har jag ett föräldravikariat på IMT där jag är ansvarig för webben och kommunikation/information. I arbetsuppgifterna ingår även exempelvis forskningsadministration och diarieföring.

Vägen dit:

Efter att jag fått ut min magisterexamen från KSM år 2006 fick jag ganska snart arbete på Helicopter View, ett företag som ägnade sig åt foto- och videoproduktion med hjälp av radiostyrda minihelikoptrar. Här var min roll bildchef och projektledare. Företaget blev sedan uppköpt av mäklartjänsteföretaget Zentuvo i juni 2008, där jag jobbade som projektledare och senare produktionschef fram till en omorganisation i slutet av 2014.

Hette tidigare Nilsson.

Kontakt: jenny.eilertsen@gmail.com

Tina Johansson

Samordnare på Samordningsförbundet Östra Östergötland.

2015-02-24

Samordningsförbundet ägs av Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Östergötland och kommunerna Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik. Förbundets uppgift är samordna insatser för att personer som står långt från arbetsmarknaden och som är i behov av fler av huvudmännens insatser för att man ska närma sig självförsörjning. Sedan starten för tio år sedan har verksamheten framförallt varit inriktad på projektarbeten och ett 50-tal projekt har genomförts. Projekten har varit mycket bra för dem som deltagit men det har varit svårt att implementera lyckade arbetsmetoder för målgruppen i ordinarie verksamheter hos huvudmännen.

Nu är förbundet på väg att lämna projektformen och satsar på en långsiktig verksamhet. Det ska vara en verksamhet som ska bygga på integrerad samverkan, dvs vara en samordnande verksamhet utan myndighetsansvar, som arbetar tätt tillsammans med ordinarie verksamheter. Min uppgift har varit att konkretisera dessa tankar och starta upp den nya verksamhet Plattform Norrköping. I verksamheten finns idag åtta koordinatorer, tre arbetsterapeuter, en psykolog och en sjukgymnast. Dessa är anställda av samtliga fyra huvudmän och mitt arbete handlar förutom att vara sammanhållande och drivande i verksamheten att vara en länk mellan styrelse, styrgrupp, chefsgrupp och medarbetare. Jag har även varit med och rekryterat medarbetarna.

Är just nu tjänstledig från min tjänst som sektionschef på Arbetsförmedlingen.

Joakim Karlsson

Projektledare på Kultur och fritidskontoret.

2015-02-24

Jag är projektledare för flera olika projekt som kultur och fritid har, bland annat för Håll Sverige rent och även som har med arbetet med Norrköping som musikhuvudstad att göra.

Lyckades få jobb på kultur- och fritidskontoret under min praktik på KSM och sedan har det bara fortsatt att dyka in jobb från dem.

Kontakt: joakim7.karlsson@norrkoping.se

0761-748312

Björn NorestigBjörn Norestig, KSM-alumn

Projektledare på Arbetsförmedlingen.

2015-02-24

Projektleder lösningar för webbmöten. Syftet är att digitalisera Arbetsförmedlingens tjänsteutbud och göra myndigheten mer tillgänglig.

Vägen dit:

Gick KSM 2001-2005. Arbetade kort som databasadministratör på Siemens i Finspång innan det bar av till Stockholm under våren 2006 för jobb på Armémuseum; med digitalisering av samlingarna och utställningsproduktion. Jag har även jobbat som interninformatör på omsorgsbolaget Frösunda och som communityansvarig webbredaktör på Netdoktor, innan jag blev anställd av Arbetsförmedlingen 2010. I början arbetade jag som uppdragsledare med ansvar för myndighetens satsning på sociala medier; därefter fortsatte jag alltså som projektledare för webbmöten.

Kontakt: bjorn.norestig@arbetsformedlingen.se

Jimmy RosénJimmy Rosén, KSM-alumn

Processledare och grundare på Angry Creative

2017-05-09
 
Jag jobbar med att leda WordPress & WooCommerce-webbyrån Angry Creative. Jag jobbar med allt ifrån marknadsföring och strategi till operativ projektledning. Mitt främsta dag-till-dag arbete är att se till att alla delar i företaget arbetar bra ihop och att alla processer flyter på bra.

När saker flyter på bra så hjälper vi kunder med digitala projekt inom e-handel och digital marknadsföring. Jag coachar mina kollegor som leder projekten. De tar beslut längst vägen samt ser till att alla inblandade har kunskap om vad webbprojektet skall leverera för värde och nytta och till vilken målgrupp samt till vilken kostnad. För att allting skall flyta på behöver mina kollegor vara duktiga på vad de gör och vi behöver ha bra processer som syr ihop arbetet, och detta är en del av mitt uppdrag.

Vägen dit:

Medan jag studerade på KSM så experimenterade jag med e-handel och webbprogrammering. Efter studierna satsade jag helhjärtat på att bygga en webbyrå och har aldrig sett mig om sedan dess. Längst vägen har jag blivit utnämnd till Årets unga företagare i Norrköping och nominerad till Årets Ambassadör i Norrköping. Idag (2017) är vi runt 20 personer.
 
KSM gav mig verktygen för att kritiskt granska alla mina beslut och baserat på undersökning och fakta ta mig fram till de slutsatser som gav bäst effekt, fritt från mitt eget ego eller mina förutfattade meningar. Denna inställning har varit oerhört viktig för mig dels som företagare, men också oerhört viktig när det gällt att leverera värde till de kunder som jag/vi jobbat med under åren.

Kontakt: jimmy@angrycreative.sewww.angrycreative.se

Hedvig Solvik

Verksamhetsutvecklare inom musik och kultur på Sensus studieförbund.

2015-03-12

Jag är projektledare för en musiksatsning i Östergötland. Jag jobbar även mycket med olika kultur- och musikevenemang i Norrköping/Linköping och på festivaler. Jag jobbar med att främja kulturlivet och skapa förutsättningar för aktörer att kunna möjliggöra deras verksamhet. Det kan handla om att fixa replokal till ett band, boka spelningar, hjälpa föreningar med administration och ekonomi eller att göra en utställning. Vi jobbar också med riktade satsningar inom jämställdhet och integrering.

Vägen dit: 

Jag hoppade av mastern då jag fick ett längre vikariat på Sveriges Radio Östergötland. Jag började som administratör och webbredaktör där, sen utvecklades min roll och jag gjorde lite radioinslag och inhopp i olika program. Jag jobbade sedan som programledare både i P4 och P3. När vikariaten och LAS-dagarna började ta slut sökte jag nya jobb och fick då napp på Sensus där jag började som vikarie. Är nu tillsvidareanställd.

Kontakt: h.solvik@gmail.com

Jessica Svensson

Strategisk projektledare på Ziggy Creative Colony.

2015-02-25

Jag har förmånen att jobba med fantastiska kollegor och några av Sveriges modigaste företag. De vill genomgå en transformation för att möta dagens utmaningar head on. De är redo att helt tänka om, och förändra sig själva och sitt erbjudande för att matcha kundens behov. Den digitala transformationen en utmaning för alla företag. Som vi beskriver det på sajten om Ziggy:

"Den digitala revolutionen är på god väg att förändra affären i grunden för så gott som alla företag och organisationer. Digitalt har skapat hela nya förväntningar från kunderna, som vant sig vid tjänster som Spotify och Netflix och att ha allt tillgängligt enkelt, snyggt och begripligt i en app, aldrig längre bort än en armlängd. Detta skapar helt nya vanor, där tid och plats för konsumtion, eller vilka som influerar våra val, och på vilka där, genom vilka kanaler, formligen exploderat. 

Att navigera rätt som avsändare och försöka hålla ihop kundupplevelsen över alla kanaler är en av de stora utmaningarna för många idag. Lyckligtvis har möjligheterna för att utveckla nya tjänster, nya produkter, såväl digitala som fysiska som de i gränslandet däremellan, aldrig varit så stora som idag. Tekniken och verktygen för att skapa fantastiska kundupplevelser aldrig varit så kraftfulla.

Vi på Ziggy Creative Colony hjälper dig göra just det, och vi gör det genom att identifiera och utnyttja de möjligheter som digitaliseringen ger just din verksamhet, och som gör att inte bara möter kundernas ökade förväntningar, utan till och med överträffar dem. Dessutom hjälper vi dig hela vägen från idé till mål, med genomförandet."

Vägen dit:

Efter jag slutade på KSM 2004 har jag jobbat på olika ställen och samlat på mig erfarenheter inom sälj, projektledning, digitala medier, event och kommunikation. Jag har tillsammans med en vän grundat musikfestivalen Broöppning 2009 (Härnösand) och även startat en dejtingsajt för singelföräldrar. Tillsammans ger mina erfarenheter och min utbildning på KSM mig en bra plattform för att söka jobb inom varierade branscher och framför allt möjlighet att anta nya utmaningar. Idag behöver man ha en bredare kompetens för att konkurrera på arbetsmarknaden. Bredd och spets. Jobbet på Ziggy fick jag via en KSM:are (Daniel Strömberg KSM-99) som tipsade dem om mig och än så länge trivs vi väldigt bra tillsammans; Daniel, jag och hela Ziggy.

Kontakt: jejasvensson@gmail.com

www.linkedin.com/in/jessicasvensson

www.helloziggy.com


Fler alumner från KSM